Afbeelding
Foto: Ronald van Eenennaam

ACZ Nederlands Kampioen op alle fronten

Algemeen 39 keer gelezen

Capelle - De Synchroonafdeling is zaterdag tijdens het Nederlands Kampioenschap voor Junioren (15-17 jaar) zowel bij de soli, duetten als ploegen Nederlands Kampioen geworden. En niet nipt, maar ruim boven hun concurrenten. De zwemsters van ACZ mochten niet alleen al het goud mee naar huis nemen, bij de soli werd ACZ ook nog eens nummer twee én drie en bij de duetten won ACZ ook het zilver.

De concurrentie had het zwaar tijdens dit NK. Na de techniekwedstrijd die in de ochtend plaatsvond, bezette ACZ al de eerste drie plaatsen. Zelfs de top 10 werd door zes zwemsters van ACZ in beslag genomen. Dit betekende dat ACZ-zwemsters alle uitvoeringen mochten zwemmen in de uitvoeringenwedstrijd, want alleen de beste 12 uitvoeringen gaan door naar de finale.

Overtuigend

Voor ACZ was de goede positie na de techniekwedstrijd een perfecte uitgangspositie. De punten van de techniek tellen namelijk mee voor de totaaluitslag. Maar de uitvoeringenwedstrijd bracht ACZ alleen maar op nóg grotere afstand van de concurrenten, waardoor ACZ overtuigend won.

Bij de soli werd Kim Schallenberg Nederlands Kampioen, gevolgd door Manolya Yapar met zilver en de nog geen 15-jarige Maria Lorenzini als derde. Vierde werd Hester Cup en ook ACZ’s vijfde solo van Laura Sijben sloot bij de top 10 aan.

Sprankelend

Kim en Manolya zwommen met hun moeilijk en uitdagend duet met verve naar het Nederlands Kampioenschap. Laura van Meel en Marleen Brandhorst gingen met het zilver naar huis na hun sprankelende duet op muziek van Harry Potter.

Bij de ploegen was niemand tegen het ploegengeweld van ACZ opgewassen. De ploeg startte al met een verschil van vijf punten ten opzichte van de nummer twee, maar wisten daar na de uitvoeringen nog eens vijf punten aan toe te voegen, waardoor het verschil met de zilveren medaillewinnaar uiteindelijk ruim 10 punten bedroeg.

Zürich

Een geweldige afsluiting van het landelijke seizoen voor de Junioren van ACZ, waarvan een aantal volgend seizoen als Senior start. De zwemsters verschijnen over een anderhalve maand aan de start in Zürich voor de Swiss Open. De trainers zijn benieuwd hoe ‘hun meiden’ het doen in dit internationale veld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Renovatie Schermerhoek gevierd met bewonersfeest Fotoreportage gisteren
Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws 19 apr, 08:50
• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 18 apr, 16:05
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 18 apr, 13:45
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20