WOP Oostgaarde is dringend op zoek naar nieuwe bestuursleden. Tijd over om interessant bestuurlijk vrijwilligerswerk te doen?
WOP Oostgaarde is dringend op zoek naar nieuwe bestuursleden. Tijd over om interessant bestuurlijk vrijwilligerswerk te doen?

WOP Oostgaarde zoekt versterking

Algemeen 34 keer gelezen

Capelle - Alle zeven Capelse wijken hebben een Wijkoverlegplatform (WOP). In een WOP werken bewoners, ambtenaren, wijkwethouder en vertegenwoordigers van instanties in de wijk zoals Welzijn Capelle, Havensteder en de politie samen aan een prettige wijk.

WOP Oostgaarde is dringend op zoek naar nieuwe bestuursleden. Tijd over om interessant bestuurlijk vrijwilligerswerk te doen? Vandaag, maandag 16 april, is er van 19.30 tot 20.30 uur een informatiebijeenkomst in De Trefhoek, Schermerhoek 506 (naast de Lidl) voor bewoners die interesse hebben.

Menno Vinke, gebiedsregisseur Oostgaarde van de gemeente, zal ook aanwezig zijn om vragen te beantwoorden. Aanmelden kan bij buurtcoach Astrid Keerveld door te mailen naar a.keerveld@welzijncapelle.nu.

Budgetten van gemeente

Ieder WOP krijgt jaarlijks een budget voor activiteiten die de sociale cohesie en leefbaarheid van de wijk versterken. In Oostgaarde wordt het leefbaarheidsbudget onder ander gebruikt voor Opgaarden en de Rommelmarkt op de Terp.

De aanvragen voor het budget verlopen via Maak Capelle. Kijk op www.maakcapelle.nl voor meer informatie. Het WOP vergadert vier keer per jaar openbaar, alle wijkbewoners zijn hierbij van harte welkom.

Actieve bewoners

De WOP’s worden gevormd door actieve bewoners, die zich vrijwillige inzetten. Zij worden ondersteund door Welzijn Capelle. Het bestuur hoort te bestaan uit een voorzitter, secretaris, penningmeester en algemene bestuursleden. Op dit moment bestaat WOP Oostgaarde uit twee bestuursleden die beiden hebben aangegeven te willen stoppen in verband met werk.

De bestuurlijke overleggen vinden een keer per maand plaats en de bewonersbijeenkomsten een keer per kwartaal. Astrid Keerveld: “Bestuurlijk vrijwilligerswerk is een andere manier om je in te zetten voor de wijk, het is leuk om te doen, goed voor je netwerk en heel erg belangrijk!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 23 uur geleden
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws gisteren
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20
Afbeelding
Ongeval op Capelseweg, één persoon naar het ziekenhuis 112 17 apr, 13:42
• Metro bij station Schenkel.
RET solidair met NS: openbaar vervoer staat zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 11:55
Afbeelding
Column - Wonen we in de leukste gemeente? Nieuws 17 apr, 10:15
Afbeelding
Mannen die gelinkt worden aan explosies Ravelstraat opgepakt Nieuws 17 apr, 08:04