Twee minuten later was Kuyt opnieuw dichtbij een doelpunt, maar zijn inzet werd van de doellijn gehaald. Foto: Cor Hulsbus

Vol sportpark in Capelle door Dirk Kuyt

Algemeen 53 keer gelezen

Capelle aan den IJssel - Een uur lang moest Capelle met tien man spelen. Toch was de thuisclub niet de mindere van Quick Boys. Met het beter benutten van kansen had er zelfs een overwinning in gezeten. Het duel eindigde echter in 1-1. Het werd een meeslepend duel, mede door de aanwezigheid van Dirk Kuyt in het team van zijn ‘oude liefde’ Quick Boys.

De gasten kwamen al na 9 minuten op 0-1 na een wel erg gemakkelijk gegeven strafschop. Kelvin Maynard benutte dit buitenkansje. Capelle speelde goed, kreeg scoringskansen en had pech toen Omar Shee bij Capelle werd weggestuurd met zijn tweede gele kaart.

Na de rust kreeg Quick Boys de meeste kansen, maar was het Capelle dat in de 70e minuut de gelijkmaker wist aan te tekenen via invaller Boris Letterie. De laatste minuten waren nog erg spannend. In de 86e minuut speelde Gertjan Rothman de bal te kort terug.

Dirk Kuyt tikte de bal net over het doel. Twee minuten later was Kuyt opnieuw dichtbij een doelpunt, maar zijn inzet werd van de doellijn gehaald. Ook Capelle had kunnen scoren.

Angelmo Vyent ging op links langs drie tegenstander en had de bal vervolgens moeten afleggen. Hij ging echter voor eigen succes. Niet slim...