Wethouder Van Sluis:
Wethouder Van Sluis: "Ik weet zeker dat het moeilijk kiezen wordt, want er staan een heleboel leuke dingen in het BSN-boekje. Zwemmen, rugby, theater, knutselen, buiten spelen, schaken of korfbal en dan heb ik niet eens alles genoemd. Jullie hoeven je deze zomer echt niet te vervelen. Foto: Frank de Roo

Allesbehalve een saaie zomer voor Capelse kinderen

Algemeen 53 keer gelezen

Leerlingen van groepen 7 en 8 van de Montessorischool Capelle hebben de eerste BSN-brochure en het Jeugdvakantiepaspoort ontvangen van Wethouder Dick van Sluis (onderwijs) en kinderwethouder Lila Evergroen. De boekjes bevatten informatie over allerlei activiteiten die Capelse kinderen deze zomer en komend schooljaar kunnen doen.

Capelle - Wethouder Van Sluis: “Ik weet zeker dat het moeilijk kiezen wordt, want er staan een heleboel leuke dingen in het BSN-boekje. Zwemmen, rugby, theater, knutselen, buiten spelen, schaken of korfbal en dan heb ik niet eens alles genoemd. Jullie hoeven je deze zomer echt niet te vervelen.

Sterker nog: ik denk dat het een onvergetelijke zomer wordt, waarin je allerlei nieuwe dingen ontdekt. Je kunt alleen gaan, maar nog leuker is om met vrienden en klasgenoten te gaan!”

Paspoort

Via Brede School Netwerken kunnen kinderen deze zomer en het komend schooljaar activiteiten uitproberen zonder een lidmaatschap of lange cursus.

Ook het Jeugdvakantiepaspoort werd uitgereikt. Dat is geldig van 14 juli tot en met 26 augustus. Kinderen kunnen zeven geheime bestemmingen ontdekken via www.jeugdvakantiepaspoort.nl. Bij een bezoekje aan een bestemming krijgen de kinderen een stempel in hun paspoort.

Bij tien stempels kunnen kinderen maximaal twee waardebonnen van €2,50 per stuk kopen voor een superbestemming. Dit jaar zijn dat Diergaarde Blijdorp, Magic Circus of Euroscoop Schiedam.

Op reis

Van Sluis: “Met een paspoort kun je op reis. En dat geldt net zo goed voor het Jeugdvakantiepaspoort. Je gaat letterlijk op reis door onze regio en kunt dan fantastische uitstapjes maken. Dan ben je toch op reis, terwijl je misschien niet op vakantie gaat. En ga je wel op vakantie, dan blijft er vast tijd over voor een uitstapje uit het Jeugdvakantiepaspoort.”

De Brede School Netwerken (BSN) is een samenwerkingsverband van verschillende organisaties, zoals scholen, activiteitenaanbieders, naschoolse opvangorganisaties en (welzijns-) accommodaties in de Capelse wijken.

Gezond bewegen

De BSN wil kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar extra kansen bieden door leuke en leerzame activiteiten te organiseren en gezond bewegen te stimuleren. De brochure is gratis en wordt jaarlijks uitgedeeld aan alle basisscholen in Capelle.

Ook is de brochure te downloaden van http://www.schoolbreedcapelle.nl/. Op deze website staan naast de extra activiteiten in de brochure, de standaard activiteiten die op Capelse basisscholen worden aangeboden.

Gratis

Met het Jeugdvakantiepaspoort kunnen de kinderen in de zomervakantie gratis of met flinke korting naar maar liefst 142 bestemmingen in Rotterdam en de regio.

Bijvoorbeeld kinderboerderijen, zwembaden, speeltuinen, musea en attracties. Met name voor kinderen die niet of maar kort op reis gaan in de vakantie, biedt het paspoort allerlei leuke doe-dingen in de buurt. Het Jeugdvakantiepaspoort is ook voor 4,50 te koop bij de balie van Publiekszaken in het Capelse gemeentehuis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 20 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15