Door Sophie Dijkgraaff
Door Sophie Dijkgraaff Foto: Margje Kooistra

Column: het is soms slikken of stikken

Algemeen 40 keer gelezen

Tijdens het opruimen van een stapel oude kranten viel mijn oog op een foto van Corrie de Koning (79). Gezeten in haar vensterbank met op de achtergrond de nieuwe parkeergarage van ons centrum. Een prachtig bouwwerk op enkele meters verwijderd van haar balkon.

‘Het is gewoon verschrikkelijk’, vertelde mevrouw De Koning desgevraagd aan de journalist van het AD. ‘Het was hier heerlijk wonen, met de winkels en de metro in de buurt, maar mijn woongenot wordt me nu ontnomen’.

Het artikel verhaalt verder dat de bewoonster van de Duikerlaan geprobeerd heeft via een raadsvergadering aandacht te krijgen voor haar situatie. Een luisterend oor vond ze niet. Wereldhave, de eigenaar van De Koperwiek en de nieuwe parkeergarage betreuren dat mevrouw De Koning minder woonplezier ervaart, maar helaas; ‘De parkeergarage wordt exact volgens het laatste ontwerp en de verleende vergunning gerealiseerd.’

Lekker makkelijk

Ja hallo, dat is lekker makkelijk. Er was toch wel een voortraject? Heeft het architectenbureau toen de locatie bezocht om te kijken wat voor consequenties de bouw heeft voor direct omwonenden?

Lagen de medewerkers van het bouwbedrijf en Wereldhave allemaal te snurken tijdens het presenteren van de bouwplannen? Nee, de plaats van nieuwe parkeergarage is een bewuste keuze, zo laat een woordvoerder, in hetzelfde artikel, weten. Er zijn keuzes gemaakt voor meer groen, een betere bereikbaarheid van het centrum en meer parkeerplaatsen rond een moderner winkelcentrum.

‘Soms zorgt dat ervoor dat bewoners minder gelukkig zijn met veranderingen in hun directe omgeving.’ Tja, zo gaat dat. En terwijl de één gedachteloos bouwplannen goedkeurt waarmee de ander zijn portemonnee vult is het voor de inwoonster slikken of stikken.

Een gesprek wordt niet aangegaan. Onder dit artikel las ik in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen een slogan van D66: Goed leven, wonen en zorgen. Hebben deze fractieleden intussen al gezorgd dat mevrouw De Koning dit ook weer krijgt?

Door Sophie Dijkgraaff

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Werk aan fietspad Algerabrug: één helft blijft open Nieuws gisteren
Afbeelding
UPDATE - Stroomstoring Schollevaar opgelost Nieuws 21 apr, 11:13
• Speldje als erkenning voor Zeker Digitaal.
Stichting Leergeld kiest ambassadeur als erkenning voor hulp Nieuws 21 apr, 10:00
• Het gemeentehuis van Capelle.
Zeventien sollicitanten voor burgemeestersrol in Capelle Nieuws 19 apr, 16:31
Afbeelding
'Het Nederlandse lied' op het podium in het Isala Theater Nieuws 19 apr, 15:17
Afbeelding
Zwemmen valt in het water: zwembad Aquapelle twee weken dicht Nieuws 19 apr, 12:03
Afbeelding
Renovatie Schermerhoek gevierd met bewonersfeest Fotoreportage 19 apr, 11:42
Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws 19 apr, 08:50