Afbeelding

Mooie afsluiting van het seizoen in Amsterdam!

Algemeen 36 keer gelezen

Zaterdag 21 april was alweer de laatste wedstrijd van het seizoen. Voor deze wedstrijd mocht Laudame Financials VCN Dames 1 naar hartje Amsterdam reizen.

Ze begonnen met Dagmar Baars, Marjolein Verhaaf, Anne Swart, Kirsten van der Lecq, Maureen Weernekers, Juliëtte Mol en Bjorna Gras. In de eerste paar punten werd de toon gezet door US die VCN flink onder druk wist te zetten met een sterke aanval. VCN wist weer bij te komen, maar US maakte met een goede service-serie een gat die ze niet meer konden dichten. De eerste set ging met 25-21 naar US.

De tweede set wist Laudame Financials VCN Dames 1 in de aanval wat beter de gaten te vinden en pakte ze wat meer in het blok. Het ging het erg gelijk op, maar uiteindelijk was het US die met 26-24 toch de set won. De derde set kwam Dominque van der Lee in het veld bij VCN. Ze kregen steeds meer grip op aanval van de dames uit Amsterdam en wisten nu met de service meer druk te zetten, Laudame Financials VCN Dames 1 bracht de stand naar 2-1.

In de vierde set was het wederom spannend met spectaculaire rally’s en veel killblocks van voornamelijk de middens van VCN. Het kon alle kanten op gaan, maar viel gelukkig met 25-27 naar de dames uit Capelle aan den IJssel. 2-2 en dus klaar maken voor de allerlaatste set van het seizoen.

Al gelijk vanaf de start pakten Laudame Financials VCN Dames 1 wederom veel killblocks en stonden ze met 6-1 voor. Echter wist US zich terug te knokken en keek VCN tijdens de wissel tegen een kleine achterstand aan. Het ging VCN natuurlijk niet gebeuren dat ze deze laatste set gingen verliezen en dus haalden VCN alles uit de kast om de winst te pakken. Na matchpoints voor en tegen wist VCN uiteindelijk de set te winnen met 16-18!

Een hele leuke wedstrijd om het seizoen goed mee af te sluiten! Complimenten voor Marloes Wesselink, die het fanatisch deed en haar carrière afsloot op de passerloop, i.p.v. op de diagonaal. Daar stond namelijk Marjolein Verhaaf ook een hele goeie wedstrijd te spelen!

Ook de kleine smurf van VCN, Bjorna Gras heeft het fantastisch gedaan en wensen haar heel veel succes bij Zwolle. Kirsten van der Lecq gaan we ook missen, zij gaat een nieuwe uitdaging aan op een andere positie bij Vollingo. En natuurlijk onze Don Dagmar Baars, de aanvoerster die na heel veel jaren haar volleybalcarrière beëindigd.

Iedereen heel erg bedankt voor alles en hopelijk zien we jullie volgend seizoen weer terug!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Renovatie Schermerhoek gevierd met bewonersfeest Fotoreportage 7 uur geleden
Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws 10 uur geleden
• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 18 apr, 16:05
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 18 apr, 13:45
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20