Vrijwilligers bieden het Festival Schollevaar aan en Scholly doet mee. (Foto: PR)
Vrijwilligers bieden het Festival Schollevaar aan en Scholly doet mee. (Foto: PR)

Schollevaar bestaat 40 jaar: Wijkbewoners vieren feest

Algemeen 40 keer gelezen

Capelle - De Capelse wijk Schollevaar bestaat ruim veertig jaar. Met Festival Schollevaar wil de wijk dit vieren en laten zien wat er doorgaans allemaal gebeurt aan activiteiten.

Door Margriet van Dam

Eigenlijk is het jubileum van het Wijkcentrum Schollevaar aan het Maria Danneels Erf de aanleiding voor het feest. Op 29 april 1979 werd hiervan de eerste steen gelegd. “Toen begon het leven in Schollevaar”, vertelt Paul Lange, coördinator binnen de organisatie. “De wijk zelf bestaat al een paar jaar langer. Ze zeggen weleens: ‘Er gebeurt niets in Schollevaar’. We zitten door het Schollebos afgescheiden van de rest van Capelle. We zijn eigenlijk een aparte gemeente. We zijn gaan kijken wat er wel gebeurt en er gebeurt zo veel! Zelfs voor hele kleine kinderen is er breakdance en voor grotere meisjes dansen met hoepels. We kwamen zoveel tegen wat we zelf niet eens wisten en ik woon al lang in Schollevaar... Mensen weten het niet en daarom willen we het laten zien op een feestelijke manier met muziek, dans, entertainment en sport. Daarnaast hebben we een speciale infomarkt waarop alle non-profit organisaties een kraam krijgen om zich te profileren. We willen het festival niet alleen bij het Wijkcentrum houden, maar ook in speeltuin Rollebollebos, in buurthuis ‘t Klavier, in KinderLab en in het winkelcentrum. Er komt een treintje te rijden, misschien wel drie, zodat mensen die slecht ter been zijn, kunnen meedoen. Het treintje rijdt van de ene locatie naar de andere.”

Het festival vindt plaats op woensdag 26, vrijdag 28 en zaterdag 29 september. Op zaterdag treden er meerdere muzikanten op. “De meeste artiesten komen uit Capelle, en van hen komen de meeste weer uit Schollevaar “, zegt Thom Palms, penningmeester binnen de organisatie.

En wie is Scholly? “Scholly kan niet zwemmen en niet vliegen”, legt Lange uit. “Volgens mij hebben ze zijn ei geschud en er is één of ander gevederd vogeltje uit gekomen. Scholly is ons symbool en is ontworpen door kunstenaar Kees de Jong.” Voorafgaand aan het festival is er een kleurwedstrijd waarbij kinderen deze Scholly kleur kunnen geven.

Non-profit organisaties kunnen zich op een markt profileren. Om als non-profit organisatie een kraam te krijgen, kunnen organisaties zich nog aanmelden via festivalschollevaar@gmail.com. Ook commerciële instellingen kunnen een kraam huren. Daarvoor moeten zij mailen naar dlagerwaart@gmail.com. Meer informatie over het Festival Schollevaar is te vinden op www.festivalschollevaar.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Brandweer blust woningbrand aan Paganinistraat 112 21 uur geleden
• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 22 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 28 mrt, 08:55
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02