Paul Groot en Marjolein Keuning zingen het ene na het andere musicalnummer van liedjesschrijver Cole Porter.
Paul Groot en Marjolein Keuning zingen het ene na het andere musicalnummer van liedjesschrijver Cole Porter. (Foto: )

Paul Groot als Cole Porter

  •   keer gelezen

Capelle -Na ruim twintig jaar staat de musical over de extravagante virtuoos Cole Porter opnieuw in het theater. You’re the top gaat over het bijzondere leven van deze componist en songwriter, die meer dan 800 liedjes voor 39 musicals schreef. Het wordt een wervelende voorstelling met heerlijke musicalnummers, zaterdag 12 mei in het Isala Theater. Paul Groot en de Vlaardingse Marjolein Keuning spelen de hoofdrollen.


Als de naam Cole Porter niet meteen een belletje doet rinkelen, doet ongetwijfeld een van zijn nummers dat wel. ‘Ev’ry time we say goodbye’ en ‘I’ve got you under my skin’ zijn enkele van zijn beroemde songs. De musical vertelt over Porters leven, met glamour en plezier maar ook drama en tragiek.

Want naast een uitzonderlijk talent en een hartstochtelijk feestganger was hij ook een homoseksueel die niet kon trouwen met de liefde van zijn leven. Zijn eenzaamheid groeit met de jaren. In ‘You’re the top’ is Porter in zijn laatste levensfase. Hij verblijft in zijn buitenhuis, waar hij elk weekend gasten uitnodigt om hem gezelschap te houden. Maar deze avond zijn er geen gasten…

Het hele ensemble, onder wie Nelleke Kuipers en Cheyenne Boermans die aan Codarts in Rotterdam studeren, wordt geroemd. De stemmen klinken prachtig bij elkaar. Ook is de pers zeer lovend over het live-orkest onder leiding van Ed Boekee. Zij zorgen samen met de acteurs voor een geestig en indringend portret van een van de grootste liedjesschrijvers van de vorige eeuw.

Zaterdag 12 mei 20.15 uur in het Isala, de entree is Euro 35,50.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten