Nachtzoen, een fabelachtige show waarmee een bedrag van 73.000 euro bijeenbracht is. (Foto: Alexander de Kruif)
Nachtzoen, een fabelachtige show waarmee een bedrag van 73.000 euro bijeenbracht is. (Foto: Alexander de Kruif)

Noes Fiolet werkt mee aan spektakel Ronald McDonald Huis

Algemeen 40 keer gelezen

Samen de schouders eronder! Dat hebben verschillende sponsoren en artiesten belangeloos gedaan om aandacht en geld te genereren voor het Ronald McDonald Huis. Met elkaar hebben zij op z’n Rotterdams en no-nonsense een fabelachtige show neergezet en zo een gezamenlijk bedrag van 73.000,00 euro bijeenbracht voor dit prachtige doel. Een belangrijke rol was hierbij weggelegd voor Noes Fiolet van Noes Fiolet Studio’s in Capelle.

regio - Ter gelegenheid van het vijfjarige bestaan van de Ronald McDonalds Business Breakfast Club heeft het bestuur van deze club met de leden Spido en Rotterdam Business Events een fantastische jubileumavond neergezet voor de leden. Voor deze gelegenheid werd choreograaf Noes Fiolet van Noes Fiolet Studio’s in Capelle ingeschakeld, die een concept uitwerkte om aandacht te generen voor het Ronald McDonald Huis Sophia te Rotterdam.

Op het strand van het quarantaine-schiereiland op de Heijplaat is bij zonsondergang een sprookjesachtig ritueel neergezet rondom de Nachtzoen. Waarom de Nachtzoen? De nachtzoen staat symbool voor het zo gewone dagelijkse ritueel van het afsluiten van de dag bij het slapen gaan. Heel gewoon als je kind gezond is, maar niet zo gewoon en vanzelfsprekend als je kind in het ziekenhuis verblijft. De Ronald McDonald huizen in Nederland maken zoiets gewoons als het geven van een nachtzoen in een ongewone situatie toch mogelijk.

Het dansspektakel wat Noes Fiolet bedacht had, werd mede mogelijk gemaakt doordat verschillende artiesten ook gelijk ‘ja’ zeiden en hun medewerking verleenden aan dit project. Zo werkten zangeres Zita Duson, acrobaat David Severins, acteur Dave Ignatia, illusionist Rafael Scholten en solist danseres Marieke Esser belangeloos mee en allen hebben keihard gewerkt om dit een succesvol project te laten zijn. Noes is dankbaar voor de bijdrage van het productieteam en de jonge dansers van de Noes Fiolet Studio’s die met hun danspassie een inkijk hebben gegeven in de wereld van het Ronald McDonald Huis. De making off is prachtig in beeld gebracht door twee fotografen, Alexander de Kruif en Wim Uijtdewilligen en cameraman Theo Doeve van ORBIT Video Registrations.

Hand in hand hoopt het team, dat er weer vele ouders de nacht kunnen doorbrengen in de buurt van hun zieke kind en door dit project en het mooie bedrag dat voor het Ronald McDonald Huis is opgehaald ook daadwerkelijk hun kind een echte nachtzoen kunnen geven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Renovatie Schermerhoek gevierd met bewonersfeest Fotoreportage 13 uur geleden
Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws 16 uur geleden
• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 18 apr, 16:05
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 18 apr, 13:45
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20