Daan Stroband aast op titel met HC Capelle.
Daan Stroband aast op titel met HC Capelle. Foto: Wijntjesfotografie.nl

Uitkijken naar ‘Ypenburg-uit’

Algemeen 38 keer gelezen

‘Ypenburg-uit, zondag 27 mei’ staat met dikke letters geschreven in heel wat Capelse hockeyagenda’s. Het eerste herenteam van HCC wil onder de rook van Den Haag een grote stap zetten richting kampioenschap door de directe concurrent te verslaan.

Jan J. Timmer

Capelle aan den IJssel - “We kijken met spanning uit naar dat duel”, verwoordt laatste man Daan Stroband wat binnen de selectie van de vierdeklasser leeft. “Winst betekent dat we één punt voorsprong nemen en daarna nog één goed resultaat nodig hebben om de titel binnen te halen.

“Dat zou ook eens tijd worden. We gingen vorig jaar al voor het kampioenschap maar gooiden al vroeg in de competitie onze eigen glazen in door punten te morsen. Daar hebben we van geleerd. Het belangrijkste is dat we afscheid hebben genomen van onze ‘gewoonte’ om kleine tegenstanders te onderschatten.

‘We zijn dit seizoen vanaf wedstrijddag één scherp geweest en dat uitte zich in scores en resultaten. Aan alles is duidelijk geworden dat we toe zijn aan de stap omhoog. Bovendien zijn we de vierde klasse met zijn soms ruwe en fysieke hockey zat. Ik denk dat we met ons spel een niveautje hoger moeiteloos kunnen meedraaien.

Billenknijpen

“Qua technische bagage zijn we er absoluut klaar voor. Het is alleen wél zaak dat we als eerste eindigen. Ypenburg is een taaie tegenstander van wie we thuis op het nippertje met 2-1 wonnen. Ik herinner me dat het in de slotfase billenknijpen was.

“We kwamen zwaar onder druk te staan maar sleepten de overwinning gelukkig wel uit het vuur. We tekenen voor eenzelfde afloop op 27 mei. In dat geval hebben we de beloning binnen van een goed hockeyjaar onder leiding van een prima trainer/coach: Matthijs de Rijke. “We willen hem het vertrouwen dat hij ons geeft terugbetalen.”

Daan Stroband (20) groeide op in de hockeyjeugd van OMHC in Ommoord. Als junior stapte hij over naar HC Capelle omdat hij daar zo veel hoopte te leren dat hij eerder kon doorstromen naar de seniorenselectie.

“Ik heb lang het idee gehad om vervolgens terug te keren naar mijn oude club, maar het is ‘op Schenkel ‘zo gezellig dat ik daar ben gebleven.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Renovatie Schermerhoek gevierd met bewonersfeest Fotoreportage 9 uur geleden
Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws 11 uur geleden
• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 18 apr, 16:05
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 18 apr, 13:45
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20