Capelle zakt door ondergrens in thuiswedstrijd tegen SteDoCo

Algemeen 34 keer gelezen

Wie Capelle zaterdag zag zwoegen in de met 0-3 verloren thuiswedstrijd tegen SteDoCo, zal weinig vertrouwen meer hebben in het handhaven van de derde divisie-status.

Door Jan J. Timmer

Capelle aan den IJssel - Capelle speelde slap en plichtmatig tegen de Hoofdklasser uit Hoornaar en leek in niets op het team dat vorige week dinsdag dinsdag de uitwedstrijd nog met 0-1 had gewonnen.

Vooral het middenveld liet het flink afweten. In die linie misten diverse spelers de drive m de strijd aan te gaan en in de omschakeling meters te maken. Een zorgelijke situatie, zeker met het oog op de allesbeslissende confrontatie met de amateurs van Ajax komende zaterdag. Immers dat duel bepaalt of Capelle komend seizoen weer in de derde divisie gaat voetballen of moet afdalen naar de Hoofdklasse.

“We heb het vandaag enorm laten liggen”, stelde Gertjan Rotman, én van de weinige Capelle-spelers die wél een redelijk niveau wist te halen. “En dat terwijl de vlag er na vorige week goed bij hing. We konden met een 1-0 voorsprong aan de terugwedstrijd beginnen. Ideaal. As je je dan zo de kaas van het brood laat eten dan word je daar niet vrolijk van.”

Capelle begon het duel op het zonnige en goed bevolkte Slot voortvarend met al in de openingsfase mooie scoringskansen voor Angelmo Vyent en Olaf van der Sande. Dat voor de thuisfans prettige schouwspel duurde niet lang. Het veel fellere SteDoCo nam het initiatief over n bekroonde ie omwenteling met een doelpunt van Remco Buist in de 16e minuut (0-1).

Waar je zou verwachten dat Capelle de mouwen eens flink zou opstropen om de schade te herstellen, verzandde de ploeg van Ron Timmers in ‘breivoetbal’ zonder enig spoor van creativiteit. Het was dan ook alles behalve verrassend dat de gasten in het verder verloop van de wedstrijd konden uitlopen naar 0-2 (Jaron Schroder, 58e minuut) en 0-3 (Wesley Pellemans 81e minuut).

Het aller ergste echter was dat Capelle zich een middag lang had laten aftroeven op mentaliteit. Het was SteDoCo-trainer Frans Adelaar die daar nog enig begrip voor kon opbrengen. “Capelle heeft het halve seizoen onderin strijd moeten leveren terwijl wij juist veel positieve resultaten wisten te boeken. Op een gegeven moment is het pijpje leeg. dat zag je bij hem. Wij profiteerden er van.”

Gertjan Rothman had gehoopt dat SteDoCo-thuis een happy end zo opleveren na 10 jaar trouwe dienst aan vv Capelle. Zijn gezin had dezelfde gedachte, want dat had een afscheidsspandoek gemaakt. Volgende week kan het opnieuw ontrold worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20
Afbeelding
Ongeval op Capelseweg, één persoon naar het ziekenhuis 112 17 apr, 13:42
• Metro bij station Schenkel.
RET solidair met NS: openbaar vervoer staat zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 11:55
Afbeelding
Column - Wonen we in de leukste gemeente? Nieuws 17 apr, 10:15
Afbeelding
Mannen die gelinkt worden aan explosies Ravelstraat opgepakt Nieuws 17 apr, 08:04
Afbeelding
Competitieseizoen start voor Sparta Cricket op 20 april Nieuws 16 apr, 17:15