De groep doet mee aan het inburgeringstraject van Welzijn Capelle en gaat aan de slag met de verbouw van de voormalige Heilige Familiekerk.
De groep doet mee aan het inburgeringstraject van Welzijn Capelle en gaat aan de slag met de verbouw van de voormalige Heilige Familiekerk. Foto: Jan Kok

Feestelijke start leer- en werktraject Syrische statushouders

Algemeen 39 keer gelezen

Capelle aan den IJssel - Vrijdag 15 juni vond de officiële start plaats van het leer- werktraject van tien Syrische statushouders bij DSPPM. De groep doet mee aan het inburgeringstraject van Welzijn Capelle en gaat aan de slag met de verbouw van de voormalige Heilige Familiekerk.

Burgemeester Peter Oskam van Capelle aan den IJssel noemde het een prachtig voorbeeld van inburgering nieuwe stijl.

“Syrische vakmensen leren hier in de praktijk om te gaan met nieuwe machines, ander gereedschap en Nederlands vakmanschap”, aldus de burgemeester. Zo’n 60 genodigden werden al vroeg op de bouwplaats ontvangen met koffie en gebak.

“Mooi om te zien dat opdrachtgevers, bedrijven en organisaties die nauw betrokken zijn bij dit inburgeringstraject, aanwezig waren bij de start van dit bijzondere project”, aldus Dominique de Vries, directeur bij DSPPM.

Werk vinden

Hij verwelkomde alle aanwezigen en stelde de groep, die maandag 18 juni van start gaat, voor. Na het officiële gedeelte kregen de aanwezigen de gelegenheid het project te bezichtigen.

Hans Roskam, directeur van Welzijn Capelle, vertelde over het inburgeringstraject Nieuwe Stijl van Welzijn Capelle. Sinds 2013 zijn nieuwe Nederlanders zelf verantwoordelijk voor hun inburgering.

Maar Nederlands leren en werk vinden blijft moeilijk. Daarom is dit op maat gemaakt tweejarig traject voor statushouders opgezet. Dit intensieve leer-werktraject maakt hier onderdeel van uit.

“We zijn blij met de kans die deze mannen krijgen om in de ‘echte praktijk’ aan de slag te kunnen gaan. Uiteraard hopen we hiermee te bereiken dat nog meer werkgevers bereid zijn statushouders een kans te bieden op de werkvloer”, aldus Hans Roskam.

Aan het werk

Het leer- en werktraject houdt in dat de statushouders naast praktische ervaring, begeleiding krijgen en kennismaken met de theorie achter die praktijk. Van organisatie, regelgeving en veiligheid tot materialenkennis. Deze periode duurt twee maanden waarna gekeken wordt wie kan doorstromen naar een contract.

Inburgering Nieuwe Stijl is een samenwerking met onder andere Werkplein, gemeente Capelle aan den IJssel, Lions, Ondernemers Netwerk Capelle, St. Taalcoaching, bibliotheek, Sportief Capelle, CJG, CMC, Havensteder, Samen010 en de kerken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 23 uur geleden
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 22 apr, 16:35
• De speurtocht leidt ook langs de houten kunstwerken.
Lentespeurtocht in het Schollebos Nieuws 22 apr, 13:06
• Pianist Roderigo Robles de Medina.
Gruppman Ensemble speelt Surinaamse muziek in Van Cappellenhuis Nieuws 22 apr, 10:33
Afbeelding
Werk aan fietspad Algerabrug: één helft blijft open Nieuws 22 apr, 08:07
Afbeelding
UPDATE - Stroomstoring Schollevaar opgelost Nieuws 21 apr, 11:13
• Speldje als erkenning voor Zeker Digitaal.
Stichting Leergeld kiest ambassadeur als erkenning voor hulp Nieuws 21 apr, 10:00