Rowan Grinwis (rechts) met zijn vader en monteur Marco Grinwis. (Foto: PR)
Rowan Grinwis (rechts) met zijn vader en monteur Marco Grinwis. (Foto: PR)

X30-rijder Rowan Grinwis bewijst ook snel te zijn in kart

Algemeen 46 keer gelezen

Normaal actief in kartkampioenschappen met een IAME X30-motor, bewees Rowan Grinwis dat hij ook in een kart met een TM-motor snel is. De achttienjarige rijder uit Capelle aan den IJssel deed eenmalig mee aan het Nederlands kampioenschap van Chrono en werd achtste in de zeer sterk bezette koningsklasse KZ2.

Door de redactie

Capelle / Kerpen - Rowan heeft genoten van de races op het circuit van Kerpen in Duitsland. “In de winter heb ik voor het eerst in een KZ-kart gereden. Vorige week ben ik voor het eerst hier in Kerpen gaan trainen”, schetste hij zijn beperkte ervaring met KZ2-karts. “Het ging wel goed. In de winter kwamen we net wat tekort, deze week heb ik me verbeterd.”

De verschillen met een SuperShifter-kart zijn niet heel groot, maar ze zijn er wel. “Dit is iets anders schakelen. Je kunt in een KZ-kart net wat hoger in de toeren blijven. Ik vind allebei de karts leuk, maar ik blijf SuperShifter rijden. Mijn vader zei: doe mee aan een KZ2-race, leuk om voor de ervaring.”

Belgen

Toen hij net begon met karten reed Rowan al een tijd in het NK van Chrono, maar toen zijn team PdB Racing de overstap maakte naar de IAME X30-kampioenschappen ging hij mee. “Daar is de competitie ook hoog. Misschien zelfs nog wel iets hoger omdat daar ook heel veel Belgen meedoen. De startvelden zijn wel ongeveer even groot.”

Het is voor Rowan zijn eerste jaar in een schakelkart. Vorig jaar reed hij nog in een automaat in de Senioren-klasse. “Het team vroeg me of ik de overstap wilde maken en dat heb ik gedaan. Misschien vind ik Senioren net wat leuker omdat het nog wat competitiever is, maar het is juist goed om te leren schakelen.

Snel

“Zeker met het oog op de autosport. Dat zou ik wel heel leuk vinden om ooit te doen. Maar eerst moet ik nog mijn racelicentie halen.” Snel is hij in ieder geval. Dat liet hij wel zien. Hij snelde daarin naar een knappe vijfde tijd.

Tijdens de prefinale viel hij tijdens de start terug naar de negende plaats en slaagde hij er uiteindelijk in om de nummer acht nog in te halen. Hoewel dat dankzij de start niet het resultaat opleverde waarop hij had gehoopt, wist hij dat hij competitief was. “De tijden waren gewoon goed.” In de finale wist hij de achtste plaats te behouden.

Rowan: “Ik ging hier niet met high hopes naartoe, want in dit kampioenschap rijden een hoop echt goede rijders, maar ik had wel ingezet op een plaats in de top tien. Dat is gelukt. Ik ben tevreden.” wist hij de achtste plaats te behouden.

Meer nieuws op:

ijsselenlekstreek.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws 6 uur geleden
• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 23 uur geleden
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws gisteren
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20
Afbeelding
Ongeval op Capelseweg, één persoon naar het ziekenhuis 112 17 apr, 13:42