CVV Zwervers: de gewenste promotie is binnen. (Foto: PR)
CVV Zwervers: de gewenste promotie is binnen. (Foto: PR) Foto: PR

CVV Zwervers: collectief succes

Algemeen 33 keer gelezen

Eind goed al goed voor CVV Zwervers dat vorige week na een afwezigheid van één seizoen via de nacompetitie terugkeerde in de eerste klasse. Een terugblik met Dennis den Haan, maker van de twee goals in de finale tegen RVC’33.

Door Jan J. Timmer

Capelle aan den IJssel - “Die zaten er allebei lekker in”, glimlacht de 25-jarige schutter wanneer hij zijn doelpunten ‘terughaalt’. De eerste was een schot van een meter of twintig in de kruising, bij de 0-2 werd ik vrij voor de keeper gezet en kon ik zakelijk scoren. Dat voelde lekker hoor, ha ha!” Het voorbije voetbaljaar kwam, Den Haan zelf tot 25 goals (20 in de competitie en vijf in de nacompetitie).

De linkerspits kwam de voorbije zomer over van vv Nieuwerkerk, waar hij vier jaar had gevoetbald. Daarvoor voetbalde hij bij Excelsior, war een mooie toekomst voor hem leek weggelegd. “Ik had het bij Nieuwerkerk eigenlijk nooit naar mijn zin”, blikt hij terug.

“Eigenlijk is het best bizar dat ik er zo lang gespeeld heb. Bij Zwervers heb ik de lol weer helemaal terug. Ik kwam bij de club terecht omdat mijn vrienden Kevin den Boer en Levron Raphael me enthousiast maakten voor hun club. Hun verhaal klopte helemaal. Ik voel me hier geweldig thuis. En het is hartstikke fijn dat we met z’n alleen de promotie hebben weten te bereiken.

Kwartje

“Er waren dit seizoen periodes waarin ik dacht dat we alles zouden mislopen. Vooral in de fase na de winterstop viel het kwartje steeds de verkeerde kant op. De ommekeer kwam toen Ben Spork het trainerschap overnam van Adri van Tiggelen. Ben was duidelijk, hamerde op het collectief en liet ons gekloven dat we als collectief vol voor onze kansen moesten gaan.

“Je ziet het resultaat! Heerlijk! Ik had er niet aan moeten denken om nog een jaar in de tweede klasse te moeten spelen. Een niveau hoger horen we thuis, zeker met onze nieuwe versterkingen.”

Dennis den Haan mag vanwege hartproblemen niet op topniveau trainen en spelen. “De intensiteit moet binnen de perken blijven”, zegt hij. “Ik kamp met hartritmestoornissen en heb inmiddels al vier katheterisaties achter de rug. Het was mentaal zwaar om destijds mijn profdroom in te leveren, maar in de tweede en eerste klasse kan ik prima en zonder risico uit de voeten.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 13 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15