Drie mannen, een dubbele missie!
Drie mannen, een dubbele missie! Foto: John Wijntjes

Marathon door Sahara voor goed doel

Algemeen 37 keer gelezen

De broers Roy en Glenn Meuldijk zijn samen met hun vriend Dave Honcoop in voorbereiding op deelname aan één van de zwaarste sportevenementen ter wereld: de Marathon des Sables in Zuid-Marokko. Het doel: in zes dagen tijd 250 kilometer lopend afleggen in de woestijn én zoveel mogelijk geld binnen slepen voor Make-a-Wish.

Door Jan J. Timmer

Capelle aan den IJssel - De door National Geografic als ‘zwaarste marathon ter wereld’ omschreven run door de Sahara start op 6 april 2019. Er mogen maximaal 1300 atleten aan meedoen. “We hebben uiteraard al flink wat informatie ingewonnen over wat ons te wachten staat”, vertelt Roy Meuldijk.

“Het wordt pittig in het mulle woestijnzand en over rotsgebergte. De temperatuur is gemiddeld een stuk boven de veertig graden. Dave had een documentaire gezien over deze marathon en meldde ons dat het belachelijk is om aan zoiets vreselijke mee te doen, ha ha! En nu gaat ook hij de uitdaging aan.”

Het trio is inmiddels volop in training. “Die bestaat uit veel hardlopen, sportschoolbezoekjes én yoga”, vertelt Roy Meuldijk, net als zijn broer Glenn voormalig voetballer van vv Capelle.”

Nomaden

Hij en Glenn weten al wat het is om een marathon te lopen. “Ik heb er al een paar achter de kiezen”, vertelt Roy. “Glenn geeft er nu één meegemaakt. Voor Dave is het nieuw. Maar in relatie tot de ‘Marathon des Sables’ geldt dat eigenlijk voor ons óók. Deze zesdaagse race is onvergelijkbaar met het lopen van ruim 42 kilometer door een stad met allerlei enthousiaste mensen langs de kant die je toejuichen.

“In Zuid-Marokko loop je alleen en staan er hooguit wat nomaden langs het parcours. Je bent helemaal op jezelf aangewezen en op de spullen die in je rugzak zitten, want die moet je ook nog eens mee zeulen. De organisatie zorgt voor drinken, twee hotelovernachtingen en tenten waar je tijdens de rustmomenten van de race de nacht kunt doorbrengen. Voor eten onderweg moet je zelf zorgen.”

Dat de Marathon des Sables behoorlijk ‘exclusief’ is blijkt ook uit de hoogte van het inschrijfgeld. Dat ligt met 3000 euro per persoon tig keer hoger dan bij een normaal runnersevenement. “Om dat te bekostigen zijn we op zoek naar particulieren en bedrijven die ons willen supporten”, zegt Roy Meuldijk.

10.000 euro

“En uiteraard hopen we een mooi bedrag op te halen voor Make-a-Wish. We streven voor deze stichting zo’n tienduizend euro in te zamelen. Om dat doel te bereiken proberen we zoveel mogelijk sponsoren te interesseren voor ons project. De reclamemogelijkheden zijn groot en divers.

Om aan de start van de Marathon des Sables te kunnen verschijnen moet Expedition Wishful Running in totaal 9.000 euro betalen aan deelnamekosten. Een deel daarvan betalen Roy, Glenn en Dave zelf.

“Maar we zouden het natuurlijk geweldig vinden als we ook door het bedrijfsleven worden gesteund”, vertelt Roy. “Daarbij kun je denken aan het meebetalen van inschrijfgeld, sportkleding, vliegtuigtickets en drukkosten. Sommige sponsoring kan uiteraard ook in natura.

In de sauna

“En minstens zo belangrijk: we zouden graag zoveel mogelijk geld naar Make-a-Wish zien gaan, want dat is het hoofddoel van onze expeditie. Deze organisatie doet zo veel goed. Wij zetten ons er graag voor in.”

De voorbereiding op de Marathon des Sables is lang en intensief voor Roy, Glenn en Dave. “Het is vooral een kwestie van kilometers maken, op de warmste momenten van de dag trainen met bepakking van tien kilo én veel in de sauna verblijven om te wennen aan hitte. Ook de juiste voeding is van groot belang.”

Alle informatie is te vinden op de website www.expeditionwishfullrunning.nl. Daar zie je ook hoe je onze expeditie mede mogelijk kunt maken én kunt doneren aan Make-a-Wish.”

Volop in voorbereiding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Renovatie Schermerhoek gevierd met bewonersfeest Fotoreportage 18 uur geleden
Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws 21 uur geleden
• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 18 apr, 16:05
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 18 apr, 13:45
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20