Inge zit in zak en as om hond Zuri

Algemeen 40 keer gelezen

Capelle - Zuri is de hond van Inge Iedema. De Boerboel kwam bij een fokker vandaan maar had toen hij nog geen jaar oud was al een gescheurde kruisband aan de rechter achterpoot. Inmiddels is hij bijna twee en blijkt ook de kruisband van de linker achterpoot gescheurd te zijn. Zuri kan niet lang wandelen en geen trappen meer klimmen. Zijn bazin Inge is ten einde raad. De hond moet weer een operatie ondergaan terwijl de eerste operatie nog niet eens is afbetaald. Vriendinnen startten met goedkeuring van Inge een crowdfunding om de tweede, noodzakelijke, operatie te kunnen bekostigen.

Door Annemarie van der Ploeg

“Ik heb Zuri van een vriend cadeau gekregen. We zouden samen voor de hond zorgen maar hij kwam zonder werk te zitten en kon de verzekering niet meer betalen. Daarom moest ik die eerste operatie zelf gaan betalen en die ben ik nu nog aan het afbetalen. Daar zit ik tot eind 2019 aan vast. En nu gebeurt dit met zijn linker achterpoot. Hij moet snel geopereerd worden. Ik heb wel pijnstillers voor hem, maar ik ben bang dat hij er doorheen loopt. Daarom geef ik ze niet te veel. Normaal loop ik hele einden met hem maar nu moet ik het heel rustig aan doen en het is juist zo’n actieve hond. We worden er beide een beetje depressief van. Die hond is mijn alles. Ik slaap momenteel op een matras met mijn hondje hier beneden, omdat hij geen trappen meer mag lopen. Ik ben blij dat mijn vriendinnen de actie hebben gestart.”

Een van de vriendinnen is Sandra van Horik. “We zijn een actie gestart om het geld binnen te halen om Zuri voor een tweede keer te kunnen laten opereren. We hebben een speciale rekening geopend en via Facebook en Instagram proberen we ons bericht zo veel mogelijk te delen. We hopen dat zo veel mogelijk mensen het bericht delen en doneren. Elke euro telt. Zuri is belangrijk voor ons allemaal. De kinderen zijn ook allemaal wezenloos van hem. Het is echt een kanjer.”

“Het is gewoon een jonge hond. Opereren is gewoon noodzakelijk. Hij is voor heel veel andere honden een kameraadje. En voor Inge is hij heel belangrijk. En zij is dat voor ons ook. Als onze honden wat hebben, is zij zeer deskundig. Een echte dierenliefhebber. Wij vormen ook een hele hechte club. We proberen elke avond om 21.30 uur met onze honden op het grasveld hier achter te zijn. We nemen een zak met speelgoed en water mee. We mogen blij zijn als we om 23.00 uur weer binnen zijn”, vertelt Petra Teterissa.

Jamila Sapulette benadrukt: “Zuri is gewoon mijn beste vriend, die ik als pup heb meegemaakt. Hij is de buddy van mijn Franse Buldog. Ik hoop dat mensen iets voor Zuri over hebben, zodat hij weer lekker met zijn vriendjes op het gras kan spelen.”

“Misschien dat mensen iets kunnen verkopen en de opbrengst daarvan dan doneren. Ik heb ook wat boeken op Marktplaats staan. De opbrengst daarvan doneer ik”, vertelt Sabina van den Bos.

Wil je ook een bijdrage geven voor de operatie van Zuri? Ga naar https://www.doneeractie.nl/help-zuri/-28994.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 20 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15