Beeldend kunstenaar Kees de Jong nodigt iedereen uit om zich aan te melden voor de Paint Picknick. (Foto: Margriet van Dam)
Beeldend kunstenaar Kees de Jong nodigt iedereen uit om zich aan te melden voor de Paint Picknick. (Foto: Margriet van Dam)

Paint Picknick in flower power stijl

Algemeen 37 keer gelezen

Capelle - Mensen kunnen zich nog steeds aanmelden voor de Paint Picknick in het Schollebos. Deze wordt op 18 augustus gehouden. Ervaren schilders, maar ook zij die nog nooit een penseel in de hand hebben gehad, kunnen deelnemen.

Door Margriet van Dam

Beeldend kunstenaar Kees de Jong organiseert de Paint Picknick al jaren samen met andere vrijwilligers. Dit jaar valt het aantal aanmeldingen ietwat tegen. “Het lijkt erop dat mensen een klein beetje de boot afhouden met het oog op het weer”, oppert Kees. “Er zijn mensen die op het laatste moment zeggen dat ze komen, maar zij moeten er even op geattendeerd worden dat ze zich moeten aanmelden. We hebben nu iets meer dan twintig mensen, terwijl er voorheen wel zestig meededen.” Als het zo blijft, gaat het schilderfestijn volgens Kees wel door. “Dan wordt de picknick wat soberder”, grapt hij.

De deelnemers kunnen zich op zaterdag 18 augustus om 10.15 uur verzamelen in het Pannenkoekenhuis Schollebos. “Dan komt er een Belangrijke Capellenaar, een BC’er, en die opent het”, vertelt Kees. “Deelnemers schilderen niet enkel het Schollebos. Het is een vrije keus. We proberen mensen te helpen niet alleen natuur te schilderen, maar ook wat algemeens. Een ander jaar zaten mensen kaboutertjes te schilderen die ze nooit hebben gezien of elfjes in het Schollebos. Mensen komen vooral voor de gezelligheid en het groepsgevoel. Het moet ludiek zijn. Net als vorig jaar wil ik het in de hippiesfeer houden, een beetje flower power. Mijn muzikale vrienden nemen hun gitaren mee en gaan gezellig spelen. Een hele happening! Uiteindelijk wordt alles verzameld in een tent en is er een tentoonstelling. We bespreken de schilderijen, het is geen wedstrijd.” Tussen het schilderen door is er een lunch, waarbij vrijwilligers die van lekker koken houden, het eten hebben bereid. De hele Paint Picknick wordt door vrijwilligers gedragen. Kees voegt nog toe: “Schilderen geeft je een rustig gevoel. Veel mensen merken dat - terwijl de samenleving ons opjaagt - je met schilderen even lekker alles vergeet. Dan ben je even helemaal weg van de wereld.”

Deelname aan de Paint Picknick in het Schollebos kost 22,50 euro. De lunch is hierbij inbegrepen. Als mensen een ezel willen huren, kost dat 2,50 euro extra. Dit moeten ze vermelden bij de aanmelding. Zij moeten zelf een doek meenemen (groot of klein). Penselen en verf zijn aanwezig. Deelnemers kunnen zich aanmelden door een mailtje te sturen naar paintpicknickschollevaar@gmail.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Renovatie Schermerhoek gevierd met bewonersfeest Fotoreportage 19 apr, 11:42
Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws 19 apr, 08:50
• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 18 apr, 16:05
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 18 apr, 13:45
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20