Afbeelding

Gloednieuwe rolstoelbus voor Rijckehove

Algemeen 45 keer gelezen

Capelle - Rijckehove is sinds vrijdag een gloednieuwe personenbus rijker. Bestuursvoorzitter Frida van der Sloot (van zorgstichting De Zellingen) ontving tijdens een feestelijk samenzijn de sleutels van Hans de Koning, voorzitter van Stichting Vrienden van Rijckehove.

“Wat een geweldige aanwinst!”, stelde Van der Sloot vol enthousiasme vast. “Deze rolstoelbus stelt ons in staat om de bewoners van Rijckehove maatwerkvervoer te bieden voor vele doeleinden. Van een ritje naar het winkelcentrum en terug tot aan een mooie excursie of het vervoer naar een theatervoorstelling; het kan allemaal met deze ruime én moderne Volkswagen Crafter! Zo kunnen we ook op vier wielen de ‘geluksmomenten’ bieden waar zoveel mensen behoefte aan hebben. Een uitkomst!”

Voor Stichting Vrienden van Rijckehove is de overhandiging van de personenbus zeker niet de eerste geslaagde actie ten hoeve van het zorgcentrum in Capelle aan den IJssel. “We hebben de voorbije jaren een bootreis bekostigd, een circus laten komen, een donatie gedaan waar computers van konden worden aangeschaft en de inrichtingskosten van de ‘belevingskamer’ voor onze rekening genomen”, noemt voorzitter Hans de Koning enkele voorbeelden. “En nu dus de bus ter vervanging van de vorige. Die had tien jaar trouw dienst gedaan. Het nieuwe exemplaar gaat dat minimaal ook doen. Ze biedt plaats aan maximaal acht personen, waaronder mensen in een rolstoel en is voorzien van alle voorzieningen op het gebied van techniek en veiligheid.”

Astrid Poutsma, locatiemanager van Rijckehove is de voorbije weken al druk bezig geweest de vervoerswensen van de bewoners te inventariseren. “We hebben voor excursies en dergelijke best een mooi budget beschikbaar. Alleen was het vervoer vaak een bottleneck. Dat probleem is nu opgelost met deze schitterende bus. We gaan er straks écht van genieten. Fijn dat ‘de Vrienden’ dit voor elkaar gekregen hebben. We zijn ze er zeer dankbaar voor.”

De financiering kwam tot stand dankzij de sponsorende medewerking van Rabobank, Schildersbedrijf de Jong, Facet Accountants en Belastingadviseurs, Govers | Spil Notarissen, Van Wijngaarden Installatiebedrijf en M. de Koning Autobedrijven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 6 uur geleden
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws gisteren
Afbeelding
Familiehuis Schollevaar met als thema 'de Koning': samenkomst op 28 april Nieuws gisteren
Afbeelding
Koningsdag in Capelle en Kralingseveer: het volledige overzicht van activiteiten Nieuws 23 apr, 11:45
Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 23 apr, 09:55
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 23 apr, 08:27
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 22 apr, 16:35
• De speurtocht leidt ook langs de houten kunstwerken.
Lentespeurtocht in het Schollebos Nieuws 22 apr, 13:06