Vrijwilligersbeurs
Vrijwilligersbeurs (Foto: Jan de Groot)

Nieuwe trainingen voor Capelse vrijwilligers

  •   keer gelezen

Capelle - Behalve nuttig, is vrijwilligerswerk ook leuk en leerzaam. Bij het werk zelf doen vrijwilligers natuurlijk nieuwe vaardigheden op, maar ook zijn er voor Capelse vrijwilligers trainingen en workshops bij het Kenniscentrum van Welzijn Capelle. Komend najaar staan er weer nieuwe trainingen op het programma voor vrijwilligers én vrijwilligersorganisaties.


Cursusprogramma
Op 12 september start het cursusprogramma, met een opfrisdag voor mensen die eerder de workshops ‘Effectief communiceren’ en ‘Grenzen stellen’ volgden. De eerste opfrisworkshop is van 9.30 - 12.00 uur, de tweede van 13.30 - 16.00 uur; beide kosten €15. Andere trainingen die gepland staan, zijn bijvoorbeeld ‘Signaleren van eenzaamheid’ (1 oktober, 14.00 - 16.30 uur; 5 oktober, 9.30 - 12.00 uur, gratis), ‘Effectiever Vergaderen’ (17 oktober, 19.00 - 22.00 uur, €15) en ‘Interculturele Communicatie’ (31 oktober, 13.00 - 17.00 uur, €15). Speciaal voor de bestuursleden van vrijwilligersorganisaties zijn er twee inspiratieavonden om de onderlinge communicatie en samenwerking te bevorderen tussen bestuur en vrijwilligers (20 en 28 november).

Informatie en inschrijven
De trainingskalender is op te vragen via het VrijwilligersInformatiePunt (VIP) van Welzijn Capelle. Op woensdag 26 september lanceert Welzijn Capelle officieel het virtuele Kenniscentrum op vrijwilligersplatform CapelleDoet.nl. Vanaf dat moment is het voor Capelse vrijwilligers ook mogelijk zich digitaal in te schrijven voor trainingen en workshops. Voor-inschrijving voor de trainingen kan tot die tijd per email via het VIP: vip@welzijncapelle.nu o.v.v. naam, telefoonnummer, naam en datum training en factuuradres. Online inschrijven kan vanaf de lancering van het Kenniscentrum ook via www.capelledoet.nl.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten