Inloophuis De IJssel voor Beter leven met kanker aan vind je aan De Linie nummer 1e in Capelle aan den IJssel.
Inloophuis De IJssel voor Beter leven met kanker aan vind je aan De Linie nummer 1e in Capelle aan den IJssel.

Kom ook naar Inloophuis De IJssel in Capelle

Algemeen 41 keer gelezen

Capelle -  Had ik het maar geweten, zei een patiënt die was behandeld voor kanker. Mensen vallen vaak in een ‘zwart gat’ na de behandeling van kanker. Een veelgehoorde ervaring is zelfs dat een moeilijke periode pas begint zodra de behandeling is afgelopen.

Kanker is steeds vaker een chronische ziekte, hierdoor overleven meer mensen de ziekte. Met de nasleep van de behandelingen zoals vermoeidheid en geheugenverlies door de behandelingen. Nare ongemakken die voor de ‘buitenwereld’ niet direct zichtbaar zijn.
Ook na behandeling houdt kanker impact op jouw leven. Het ‘normale’ leven is echt anders geworden. De medewerkers van Inloophuis De IJssel begrijpen dat… Bij het inloophuis is specifiek aandacht voor de mens achter de ziekte. Met al jouw emoties.
De hulp in het ziekenhuis is veelal medische gericht. In het inloophuis gaat het om jouw beleving. Het Inloophuis helpt bij jouw welzijn doordat er wordt geluisterd naar ervaringen. Of juist de zinnen te verzetten en juist even niet bezig te zijn met de ziekte. Zo kun je koffie drinken met lotgenoten, kennismaken met yoga, mindfulness of een zachte massage en creatief aan de slag.
De impact van kanker op het leven van de patiënten en hun naasten is groot. Het inloophuis De IJssel is er voor (ex-)patiënten en hun naasten om de kwaliteit van leven zoveel mogelijk te behouden of hervinden. Medewerkers helpen je om te gaan met de uitdagingen op fysiek, emotioneel, sociaal en praktisch vlak. Het ongemak na kanker kan met de juiste informatie en ondersteuning veel vaker voorkomen worden, of minder ingrijpend zijn. Patiënten houden zelf de regie en wij helpen bij de overgang van medische zorg in het ziekenhuis naar informele zorg in de buurt.
Kom langs tijdens de vrije inloop op maandagmiddag, woensdag of vrijdagochtend. Adres is De Linie 1e. De openingstijden zijn: maandag van 13.00 tot 16.00 uur, woensdag van 10.00 tot 16.00 uur en vrijdag van 10.00 tot 13.00 uur. Je bent van harte welkom voor een praatje en een luisterend oor!
Meer informatie staat op de website www.inloopdeijssel.nl. Je kunt ook contact opnemen met coördinator Brigitte Koninga. Zij is bereikbaar via inloophuisdeijssel@gmail.com of 0641618888.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Ongeval op Capelseweg, één persoon naar het ziekenhuis 112 20 uur geleden
• Metro bij station Schenkel.
RET solidair met NS: openbaar vervoer staat zaterdag drie minuten stil Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Column - Wonen we in de leukste gemeente? Nieuws gisteren
Afbeelding
Mannen die gelinkt worden aan explosies Ravelstraat opgepakt Nieuws 17 apr, 08:04
Afbeelding
Competitieseizoen start voor Sparta Cricket op 20 april Nieuws 16 apr, 17:15
• Een impressie van de nieuwe buurt vanuit de lucht.
Succesvolle eerste fase nieuwbouw 'Boss' krijgt vervolg Advertorial 16 apr, 15:13
• BC Schollevaar 1 boekte een historische promotie.
Capels badmintonsucces: BC Schollevaar is terug in eerste divisie Sport 16 apr, 12:53
• De plannen voor de Caapse Vaan.
Plan voor 'Caapse Vaan' gepresenteerd: toren van 70 meter op plek ING-gebouw Nieuws 16 apr, 09:45