Gelegenheidspartner André nam met José de basisstappen van de foxtrot, de cha-cha-cha en de Engelse wals door.
Gelegenheidspartner André nam met José de basisstappen van de foxtrot, de cha-cha-cha en de Engelse wals door. (Foto: )

Hier kon José geen nee tegen zeggen

  •   keer gelezen

Capelle - Toen ze lont begon te ruiken zei José nog heel stellig tegen vriendin Neline die haar mee had gelokt: “Ik ga níet dansen hoor!” Toch zwichtte ze toen bij dansstudio Serena Dance in Capelle bleek dat de eigenaresse zelfs een mannelijke partner voor haar privéles stijldansen had geregeld.


Door Els Neijts

“Er was zoveel moeite voor me gedaan dat ik echt niet bij mijn nee kon blijven. Na afloop was ik gesloopt maar ik vond het geweldig.” Vriendin Neline had een bericht gestuurd naar De Wens van Rotterdam van Rotterdammers4Rotterdammers (R4R) met de tekst: “Mijn vriendin José is een weldoener. Ze staat altijd voor iedereen klaar. Daarom wil ik háár eens verrassen.” José vindt die lof maar overdreven: “Ik doe gewoon wat ik kan.”

Neline had de verrassing goed verborgen weten te houden. “Ze had eerst alleen gezegd dat ik maandagavond 6 augustus vrij moest houden. Toen ik een tijdje later vroeg wat ik dan aan moest, antwoordde ze ‘Iets luchtigs maar toch netjes en mét hakken’! Dus ben ik braaf naar Bonita gegaan, in winkelcentrum Binnenhof. Ik kwam met iets totaal anders de deur uit dan ik vooraf in mijn hoofd had. Dat was ook al verrassend.”

José volgde op haar achttiende een paar danslessen maar was daar bepaald niet enthousiast over. “Ik vond het eng omdat ik altijd bang ben om fouten te maken. Dan voel ik me zó opgelaten. Als we uit gingen durfde ik ook alleen maar een beetje te wiebelen. Diezelfde angst overviel me nu ook weer, maar mijn partner André was heel aardig en geduldig. Hij heeft me de foxtrot, de cha-cha-cha en de Engelse wals laten dansen.” José werkt nog twee dagen per week bij de Provincie Zuid-Holland. Haar andere dagen vult ze met vrijwilligerswerk bij Conny Janssen Danst, figureren en binnenkort waarschijnlijk ook weer welzijnswerk. “Van hele dagen binnen zitten word ik gek. Ik heb veel leuke vriendinnen, maar een beetje mannelijke invloed in mijn leven zou ik fijn vinden. Met een vaste mannelijke danspartner zou ik nu wél op dansles durven.”

De Wens van Rotterdam is een initiatief van R4R (Rotterdammers voor Rotterdammers) en de Havenloods. Eind 2017 konden lezers iemand voordragen die het verdiende om een bijzondere wens in vervulling te zien gaan. Sindsdien is er iedere maand iemand verrast. Van een fotoshoot op het ss Rotterdam tot een tocht met zeilschip Eendracht. Wie iemand wil voordragen voor een wens, kan een mailtje sturen naar redactie.hl@persgroep.nl.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten