Ook ervaren hoe anders de toneelbeleving kan zijn vóór en na een Isala Read & Meet? En zin in een paar ontspannende toneelavonden met een hapje en een drankje? (Foto: Lonneke van der Palen)
Ook ervaren hoe anders de toneelbeleving kan zijn vóór en na een Isala Read & Meet? En zin in een paar ontspannende toneelavonden met een hapje en een drankje? (Foto: Lonneke van der Palen) Foto: Lonneke van der Palen

Doe mee met Read & Meet in het Isala Theater

Algemeen 42 keer gelezen

Capelle aan den IJssel - Wie het leuk vindt zich helemaal onder te dompelen in een toneelstuk heeft het Isala Theater iets nieuws: de Isala Read & Meet. Toneelliefhebbers gaan een stuk zo niet alleen zien, maar kruipen ook in de huid van de acteurs. Zo lezen ze vooraf de toneeltekst onder leiding van professionals en maken ze keuzes die ook de spelers en regisseur hebben gemaakt.

De toneelstukken uit het nieuwe seizoen waarbij het Isala een Read & Meet organiseert, zijn Laatste paar dagen door Esther Scheldwacht en Kees Hulst, Heisenberg door Theater Rotterdam en Je kunt op me rekenen door Lieneke le Roux, Margo Dames en Wivineke van Groningen. Twee oorspronkelijk Nederlandse teksten en één van de beroemde Engelse toneelschrijver Simon Stephen.

De professionals die de Read & Meets begeleiden zijn Vera Hoogstad, dramaturge voor onder andere Toneelgroep Amsterdam, en Theo Ham, regisseur en directeur van Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland. Onder hun leiding worden de rollen verdeeld, het stuk gelezen, scènes geïnterpreteerd, thema's en motieven geanalyseerd en de actualiteitswaarde bepaald. Op deze manier ervaren de toneelliefhebbers hoe acteurs en regisseur een script tot leven laten komen. De week erna bezoekt de groep de voorstelling. Na afloop is er tijd voor reflectie en een ontmoeting met spelers en/of de regisseur van het stuk.

Een Isala Read & Meet plus voorstelling boeken kan heel gemakkelijk via www.isalatheater.nl, waar ook meer informatie te vinden is.

www.isalatheater.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Renovatie Schermerhoek gevierd met bewonersfeest Fotoreportage 5 uur geleden
Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws 8 uur geleden
• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws gisteren
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 18 apr, 13:45
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20