Coördinator Birgitta van Vlaanderen in gesprek met vrijwilligers
Coördinator Birgitta van Vlaanderen in gesprek met vrijwilligers (Foto: Boomerang Fotografie)

Hospice IJsselOever op de Zomerfair!

  •   keer gelezen

Capelle - Aanstaande zaterdag is het zover: dan vindt de Zomer Fair plaats in de Kleine Zeeheldenbuurt (Piet Heinstraat – Trompstraat en Ruyterstraat in Capelle aan den IJssel) van 8.30 uur tot 15.30 uur.


Hospice IJsselOever laat u tijdens deze Fair graag kennis maken met de zorg die de instelling biedt aan inwoners van Capelle of Krimpen aan den IJssel, de Krimpenerwaard en Rotterdam.

Een beetje thuis

Hospice IJsselOever is gevestigd in de Roodborst-toren naast de Vijverhof en beschikt over vier kamers, ingericht als een ‘’bijna thuis-huis’’ voor een verblijf van vier bewoners.

Mensen met een korte levensverwachting kunnen hun intrek nemen in ons hospice. In onze huiselijke omgeving kunnen de bewoner en haar/zijn naasten in alle rust de laatste periode met elkaar beleven. Naast de ondersteuning door thuiszorg, een huisarts en een nachtverpleegkundige worden bewoners ook bijgestaan door kook- en zorgvrijwilligers.

Ook voor mensen die liever in hun eigen vertrouwde omgeving, meestal thuis, verzorgd willen worden en sterven biedt Hospice IJsselOever ondersteuning. Onze vrijwilligers werken vanuit hun eigen betrokkenheid met de professionele zorg samen. Zij geven tijd, aandacht en ondersteuning op momenten dat daar behoefte aan is.

Vrijwilligers gezocht

Hospice IJsselOever is regelmatig op zoek naar kook- en zorgvrijwilligers. Daarom is er elke 1e woensdag van de maand in het hospice een informatiemiddag voor iedereen die meer wil weten over het werk als vrijwilliger. De eerstvolgende middag is op woensdag 5 september 2018 van 15.00 – 17.00 uur in het hospice.

Tijdens deze informatiemiddag zijn er ervaren vrijwilligers en een coördinator die kunnen vertellen wat werken in het hospice inhoudt, ze kunnen het huis laten zien en alle vragen beantwoorden.

Bent u geïnteresseerd en wilt u onze inloopmiddag bijwonen? Aanmelden kan op de Fair, via e-mail (info@hospiceijsseloever.nl) of bel met één van onze coördinatoren op (06) 20 98 51 51.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten