Renée Korswagen uit Capelle (midden) heeft een kookschort ontwikkeld voor vrouwen met een maatje meer. (Foto: Machtelt Mostert)
Renée Korswagen uit Capelle (midden) heeft een kookschort ontwikkeld voor vrouwen met een maatje meer. (Foto: Machtelt Mostert) Foto: Machtelt Mostert

Win een schort voor curvy vrouwen!

Algemeen 39 keer gelezen

Capelle - Renée Korswagen uit Capelle heeft een kookschort ontwikkeld voor vrouwen met een maatje meer die er ook in de keuken leuk uit willen zien. Volgens haar is er is er weinig aandacht voor de vrouw achter de kok. “Alle aandacht gaat naar het bord, maar omdat het oog ook wat wil, is het eigenlijk gek dat er niet eerder meer aandacht was voor kookkleding.” Tot nu! Renee ontwierp een speciaal kookschort voor vrouwen zoals zij zelf, curvy. Ruim waar het moet, getailleerd waar het kan.

Renée: “Al vanaf dat ik kind was, sta ik in de keuken. Ik hou van lekker eten en ben steeds op zoek naar nieuwe recepten en nieuwe smaken. Ook als ik op vakantie ben, kun je me in de keuken vinden, vaak in een goed restaurant. Zo verzamel ik authentieke smaken en gerechten, die ik mee naar huis neem. Koken is mijn lust en mijn leven. En mijn werk.” Renée runt sinds 2002 de Kookkeuken van Capelle. Ze organiseert workshops voor groepen, zoals workshops sushi, tapas, Thais maar ook Libanees en Portugees koken. Of ze kookt op locatie, bijvoorbeeld bij een bedrijf. “Dat is zo geweldig. Al die positieve reacties die ik krijg als ik mensen help om hun eigen smaak te ontdekken en zelf hun eigen gerechten te maken,” zegt ze enthousiast. “Werken met verse ingrediënten, combineren van gerechten en leren van anderen maken mijn beroep tot één van de leukste beroepen die ik kan verzinnen.”
Er was echter één ding dat haar behoorlijk stoorde in haar passie. Stond ze in een leuk jurkje te koken moest ze er een enorm lomp schort over aandoen. “De keukenschorten zijn niet gemaakt op vrouwenvormen. Als je een curvy vrouw bent, zoals ik, dan is je schort een soort hoeslaken waar je achter verdwijnt. Geen porem!” Dat kan anders! dacht Renée op een gegeven moment. Met een patroon onder haar arm is ze gaan praten bij Wereldwijven in Dordrecht. Dat is een handwerklab voor vrouwen uit allerlei culturen die een beroep willen leren. Die zijn wel gewend om out of the box te denken. Samen met hen heeft ze Renee’s Kookschort gemaakt. Zodat ook vrouwen met een maatje meer er leuk uitzien in de keuken.

Renée’s Kookschort heeft een zakje aan de voorkant. “Heel handig voor een pennetje of je mobiele telefoon”, zegt Renée. “Of voor een proeflepel natuurlijk”, voegt ze toe als een echte chef. En zelf is ze erg enthousiast over de kruisbanden op de rug waarmee je de schort dichtknoopt en die je nek ontzien. Jaren heeft ze gezocht naar een goed zittende schort, nu heeft ze hem gewoon zelf ontworpen! Renee’s Kookschort is te koop op kookkeuken.nl voor 49,95 euro. En je steunt er het goede doel van de Wereldwijven mee!

Win een kookschort

Wij mogen een exemplaar van het kookschort verloten onder onze lezers. Wil je kans maken? Stuur een mailtje met je gegevens naar redactie.ijl@persgroep.nl!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Capelse Sport Awards: dit zijn de winnaars Met foto's en video 8 uur geleden
Afbeelding
Het Kontakt zoekt deelnemers marathon Rotterdam en hun verhaal Nieuws 22 uur geleden
• Thomas Hardie met de plannen voor het groene schoolplein.
Groen plein voor basisschool Pieter Bas dankzij subsidie: 'Hopen dat buurt mee kan genieten' Nieuws 28 mrt, 15:15
Afbeelding
Brandweer blust woningbrand aan Paganinistraat 112 28 mrt, 13:04
• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 28 mrt, 11:56
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 28 mrt, 08:55
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02