Afbeelding

Basisschool Triangel haalt 6600 euro op voor Mercy Ships!

Algemeen 53 keer gelezen

Capelle - 180 kinderen van GBS De Triangel in Capelle aan den IJssel hebben enthousiast meegedaan aan een sponsorloop voor Mercy Ships. Dat heeft maar liefst 6200 euro opgeleverd! Dit bedrag is aangevuld met het afscheidscadeau van leerkracht Dorus Breidenbach, een gift van 400 euro. Een prachtig resultaat. Zo kunnen meer kansarme mensen in Afrika gratis medische zorg ontvangen.

“De kinderen van groep 3 tot en met 8 hebben zich fantastisch ingezet. Het geld bleef maar binnenstromen: ouders en andere enthousiaste supporters gaven heel spontaan aan Mercy Ships”, vertelt Dorus Breidenbach, die inmiddels met pensioen is. Vlak voor de zomervakantie vond een sportdag plaats met het onderdeel ‘fun’, atletiek en een sponsorloop, waarbij voor elk rondje van 180 meter geld werd ingezameld. Met dit sponsorgeld én met de afscheidsgift van Breidenbach is een bedrag van 6600 euro opgehaald, dat onlangs aan Mercy Ships is gegeven.

Waarom Mercy Ships? “Het is een geweldige hulporganisatie, die de allerarmsten direct helpt met medische zorg. De vrijwilligers op het ziekenhuisschip doen dat omdat ‘ieder mens kostbaar is’. Wij hebben in de hal van onze school een spiegel hangen waarop staat: ‘Jij bent uniek’, zodat ieder kind die het leest weet dat hij of zij uniek is. Heel mooi hoe onze visies samenvallen.”

Africa Mercy

De Africa Mercy, ‘s werelds grootste particuliere ziekenhuisschip van Mercy Ships, is voorzien van vijf operatiekamers en meer dan tachtig ziekenhuisbedden. Hier worden mensen geholpen met onder meer tumoren, vergroeide benen, gespleten lippen en brandwonden. Deze patiënten kunnen vaak zelf medische zorg niet betalen of de zorg is niet voorhanden. Mercy Ships helpt iedereen, ongeacht ras, stam, geslacht of religie. Mercy Ships gelooft namelijk dat ieder mens kostbaar is. Zo’n 1200 vrijwilligers, van chirurg tot schoonmaker en van kapitein tot machinist, maken dit vaak levensreddende werk mogelijk. Ongeveer honderd van deze vrijwilligers zijn Nederlander. Het schip is vorige week aangekomen in Guinee voor een werkperiode van tien maanden. De aanwezigheid van de Africa Mercy heeft altijd veel impact op de plaatselijke bevolking. Niet alleen ontvangen mensen genezing, nieuw levensperspectief en hoop voor de toekomst; ook vinden er veel trainingen en cursussen van lokaal medische professionals plaats. Bijvoorbeeld trainingen in chirurgische vaardigheden. Verder zijn er cursussen en projecten op het gebied van landbouw.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20
Afbeelding
Ongeval op Capelseweg, één persoon naar het ziekenhuis 112 17 apr, 13:42
• Metro bij station Schenkel.
RET solidair met NS: openbaar vervoer staat zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 11:55
Afbeelding
Column - Wonen we in de leukste gemeente? Nieuws 17 apr, 10:15
Afbeelding
Mannen die gelinkt worden aan explosies Ravelstraat opgepakt Nieuws 17 apr, 08:04
Afbeelding
Competitieseizoen start voor Sparta Cricket op 20 april Nieuws 16 apr, 17:15