Corry Bruinstroop met een door haar gemaakt hartje voor het Heart pillow project. (Foto: Annemarie van der Ploeg)
Corry Bruinstroop met een door haar gemaakt hartje voor het Heart pillow project. (Foto: Annemarie van der Ploeg) (Foto: Annemarie van der Ploeg)

Corry maakt bijzondere kussentjes

  •   keer gelezen

Capelle/Krimpen - Corry Bruinstroop zag vijf jaar geleden dat er in de Achterhoek een verpleegster was, die hartjes maakte voor ziekenhuispatiënten. Ze werkte zelf als verpleegkundige in het IJsselland Ziekenhuis en vond het ook een leuk idee om ze voor de patiënten in haar ziekenhuis te maken en besloot haar idee bij de hoofdverpleegkundige neer te leggen. Ook zij vond het een leuk idee. Zo ontstond het Heart pillow project.


Door Annemarie van der Ploeg

“Ik had lapjes, een patroon en vulling nodig. Ik besloot de verpleegkundige in Denemarken, die het patroon beheert, aan te schrijven en ik kreeg het patroon van haar op voorwaarde dat de kussentjes gratis weggegeven zouden worden. Bij de Vrienden van het IJsselland Ziekenhuis vroeg ik om een donatie en daar ben ik mee begonnen. Ik kocht vulling op de markt en kreeg lapjes. Meer mensen hebben geholpen om de hartjes te maken maar moesten door omstandigheden afhaken. Mijn dochter werkt bij ‘Pameijer werkt’ in Krimpen en zocht werkjes voor de cliënten. Een vrijwilligster ging de hartjes stikken en de cliënten vullen deze. Ik ben daar deze week 24 hartjes gaan halen. We hebben het nu wat drukker gekregen want de patiënten van het Havenziekenhuis worden nu ook in het IJsselland Ziekenhuis geopereerd.” Toen Corry met pensioen ging, droeg ze haar ‘kindje’ over aan oncologieverpleegkundige Joyce Hofsink. “Zij regelt nu alles en geeft mij een seintje als de hartjes op zijn. Alleen de dames en heren die een borstamputatie of okseltoilet hebben ondergaan krijgen zo’n hartje, anders wordt het allemaal te groot. De Stichting Vrienden van het IJsselland Ziekenhuis doneert aan het project maar ook de personeelsvereniging en de chirurgen hebben een flinke donatie gedaan. Ik geef het aan Joyce door als ik geld nodig heb voor materiaal. En we krijgen ook lapjes en vulling gedoneerd.”

“De hartjes zorgen dat de stand van de schouder goed is en kunnen ook tussen de autogordel worden gedragen. Het is ook een beetje aandacht voor de patiënt. Je komt in het ziekenhuis en krijgt wat aangeboden. Hoe leuk is dat?”, besluit Corry.

Heb je nog oude kussens, lapjes, dekbedhoezen met bloemetjes, of vulling over? Het liefst schoon materiaal. Wij vinden het heel leuk om materiaal gedoneerd te krijgen. De kussentjes verlichten de pijn, zwelling en stuwing na de operatie en verlichten de spanning in de schouder. Bovendien beschermen ze het kwetsbare gebied onder de autogordel. Je kunt reageren op de Facebookpagina’s ‘s van Corry Bruinstroop en Joyce Hofsink.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten