Wethouder Dick van Sluis tijdens het slaan van de eerste paal van het project 'Groene Oase' in 2017 (Foto Jan Kok)
Wethouder Dick van Sluis tijdens het slaan van de eerste paal van het project 'Groene Oase' in 2017 (Foto Jan Kok) Foto: Jan Kok

Capelle is echt volop in beweging

Algemeen 38 keer gelezen

Annemarie van der Ploeg

Duidelijke vorderingen in centrum

De gebiedsvisie Centraal Capelle werd in 2015 vastgesteld en daarbij werd de wens uitgesproken om jaarlijks een evenement te organiseren waarbij verschillende ontwikkelingen in beeld worden gebracht. Daar is de CentrumXpeditie uit naar voren gekomen, die de komende jaren georganiseerd zal worden. Dit jaar vindt de derde editie plaats op zaterdag 22 september.

Capelle - “Na drie jaar is er op heel veel locaties in het centrum al veel veranderd. Bij de Fazantstraat bij de Elimkerk hebben we vorig jaar de eerste paal geslagen voor woningen. Deze worden nu eind september opgeleverd. Ook bij de zelfbouwwoningen bij de Rubenssingel zijn al veranderingen te zien ten opzichte van vorig jaar. Het is toch geweldig dat we jaarlijks tijdens de CentrumXpeditie die verschillen kunnen laten zien aan de Capellenaren”, vertelt wethouder Dick van Sluis.

Er zijn veel vorderingen te zien maar soms brengen die ook enige overlast met zich mee. “Daarom is het zo belangrijk om de Capellenaren mee te nemen in wat wij aan het doen zijn en ze eigenlijk te belonen voor de overlast met een mooi feest. We hopen dat het op 22 september zulk mooi weer zal zijn als de afgelopen twee jaar. Het is leuk om de projecten te bekijken en als je dat ook nog met een hapje, een drankje en muziek doet, vier je echt met elkaar dat Capelle steeds mooier wordt”, vervolgt Van Sluis.

Om 13.00 uur gaat de CentrumXpeditie van start op het Stadsplein. Van Sluis zal dan ook de eerste sloophandeling van het Rabobankgebouw verrichten. “Dat is iets waar we al heel lang op wachten. Het gebouw stond er al voor de bouw van het winkelcentrum en de aanleg van het plein. Hier komt een heel nieuw Stadsplein waarvoor de Capellenaren een ontwerp hebben gekozen. Ook de nieuwe bibliotheek met daarin het nieuwe concept van Brownies & Downies wordt geopend door de Burgemeester samen met de Kinderburgemeester.”

Afgelopen jaren was er een wandelroute van 5 km langs de projecten in de stad. Dit jaar staat niet de route, maar de projectenmarkt in het Vuykpark centraal. Van Sluis legt uit: “Er is een projectenmarkt van zo’n 15 kramen met informatie over de verschillende projecten en met leuke activiteiten voor de kinderen. Op het Stadsplein wordt informatie gegeven over het Stadsplein en de centrumring. Ook gaan we daar graag met de Capellenaren in gesprek. Wat zij precies willen.”

Om 16.30 uur reikt Dick van Sluis de ‘Gouden IJsselsteen’ uit aan een van de zes door een jury genomineerde bouwprojecten. “Zowel de jury als de Capellenaren hebben er een uitgekozen. Hierna begint het feest: ‘Capelle Bruijst’ ; een mooi podium achter het stadhuis met een mooie line up en genoeg horeca voor de bezoekers.”

“Wij vinden het belangrijk om de Capellenaren overal bij te betrekken. We gaan met elkaar in gesprek en zo proberen we Capelle mooier, leefbaarder, socialer en veiliger te maken”, besluit Van Sluis. Meer info: www.centrumxpeditie.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 8 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15