Afbeelding

Oud Capellenaar beklimt Kilimanjaro voor goede doel

Algemeen 33 keer gelezen

In de bruisende stad Johannesburg, Zuid-Afrika woont Emlyn Bul, een oud inwoner van Capelle. Hij heeft zijn hele jeugd in Capelle doorgebracht en kijkt met plezier terug op zijn tijd bij het Startblok en de Glopper. Na deze studies heeft hij de Hotelschool in Den Haag doorlopen waarbij hij aan het eind zijn stage in Johannesburg heeft gedaan. De aantrekkings kracht van dat land bleek zo sterk dat hij nooit meer is weggegaan.

Op dit moment werkt hij voor Corporate Traveller, een bedrijf dat zich specialiseerd in het boeken van zaklelijke trips. Zij zijn een onderdeel van Flight Centre, een groot internationaal bedrijf dat reizen aanbied voor zowel toeristen als zakelijke reizigers. Met deze reisachtergrond leek de keus om een zware uitdaging aan te gaan, tegen de achtergrond van een van de mooiste plekken in Afrika een goede keus. Flight Centre is actief betrokken bij het beter maken van het leven van kinderen in achterstandswijken in Zuid Afrika. En door het beklimmen van Kilimanjaro willen de 40 deelenemers uiteindelijk genoeg geld inzamelen om een bibliotheek the bouwen bij een school in Soweto. Dit gaat in totaal zo’n 800.00 rand kosten, omgerekend 50.000 Euro en Emlyn is bezig om via zijn Nederlandse netwerk een gedeelte van die sponsoring binnen te halen.

Qhobosheane Primary School heeft ruim 500 leerlingen, door de steun over de jaren heeft Flight Centre daar al verscheidenen lokalen opgeknapt en voedingsprogramma geimplementeerd, de maaltijd die de kinderen op school krijgen is vaak hun enige maaltijd van de dag.

In Maart 2019 wordt over een periode van 6 dagen een klim voltooid met een totale hoogte van 5895 meter, gevaarlijk terrein maar vooral de kans op hoogte ziekte maken dit een uitdaging. Maar met een drijfveer als dit goede absoluut een uitdaging die de moeite waard is.

Emlyn staat hier, bij zn oudelijk huis, afgebeeld in zn jas met logo’s van de foundations en trots de vlaggen van Nederland, Zuid-Afrika en Tanzania waar de klim plaatsvind

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Het Kontakt zoekt deelnemers marathon Rotterdam en hun verhaal Nieuws 20 uur geleden
• Thomas Hardie met de plannen voor het groene schoolplein.
Groen plein voor basisschool Pieter Bas dankzij subsidie: 'Hopen dat buurt mee kan genieten' Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Brandweer blust woningbrand aan Paganinistraat 112 28 mrt, 13:04
• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 28 mrt, 11:56
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 28 mrt, 08:55
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42