Foto:

Ook in de herfst eropuit met de OpStapBus!

  •   keer gelezen

Capelle - Als de blaadjes vallen en het weer minder wordt, biedt de OpStapBus uitkomst. Capelse ouderen kunnen van alles met elkaar ondernemen. Voor de maanden oktober en november heeft de OpStapBus legio nieuwe uitjes. Van musea en boottochten tot bezoeken aan een palingrokerij en de creabeurs.


Met de OpStapBus gaan senioren in gezellige kleine groepen op pad. In oktober en november staan onder andere op de planning: de tentoonstelling Art Deco Glas in het glasblazerijmuseum, het museum Marius van Dokkum en de winterfair Maarsbergen. De vrijwilligers van de OpStapBus halen deelnemers thuis op en brengen hen weer thuis. Per uitstapje betalen de bezoekers een eigen bijdrage. Die is inclusief koffie of thee en eventueel entree.

Comfortabele nieuwe bus
Dankzij een gift van het Oranjefonds, de Van Cappellenstichting en een bijdrage van gemeente Capelle kunnen Capelse ouderen nu mee in de nieuwe OpStapBus. De nieuwe bus heeft een lage instap met uitschuifbare treeplank, achteruitrijcamera, ingebouwde navigator, een middenpad en de banken zijn hoog genoeg om goed naar buiten te kunnen kijken. Voor vrijwilligers en ouderen betekent dit nog meer genieten.

Informatie op de website
Elke twee maanden zijn er nieuwe uitjes. Kijk op www.opstapbuscapelle.nl voor het complete programma. Wie naar de Facebookpagina surft, wordt direct enthousiast: op https://www.facebook.com/OpstapBus staan foto’s en korte verslagen van eerdere uitjes.

Programmaboekje en reserveren
Alle ouderen die geabonneerd zijn op de OpStapBus krijgen het programmaboekje met alle data en prijzen opgestuurd, per post of e-mail. Een jaarabonnement kost € 15,00. Aanmelden voor het boekje kan via het VrijwilligersInformatiePunt van Welzijn Capelle, 010 - 264 02 20. Reserveren voor zo’n gezellig uitje kan via hetzelfde nummer.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten