Vrijwilligers van Festival Schollevaar staan te popelen om er een bruisende festivalweek van te maken. Foto: PR
Vrijwilligers van Festival Schollevaar staan te popelen om er een bruisende festivalweek van te maken. Foto: PR

Feest vanwege veertig jaar Schollevaar

Algemeen 37 keer gelezen

Van de redactie

Komende week veel te doen

Schollevaar viert haar veertigjarige jubileum met festival. Er gaan in de laatste week van september drie pendeltreintjes in de wijk rijden. Er zijn optredens, demonstraties en er is een infomarkt waar Schollevaarse organisaties laten zien wat er allemaal te doen is in de grootste wijk van Capelle aan den IJssel.

CAPELLE - “Als WOP Schollevaar vinden we het altijd belangrijk dat bewoners uit hun huizen komen om samen met elkaar dingen voor elkaar te krijgen. Dat bevordert ontmoeting, respect voor elkaar en vooral plezier met elkaar. Dat is goed voor de wijkbewoners en dat is goed voor de wijk. Een evenement als Festival Schollevaar is een mooi moment om dat in praktijk te brengen. Daarom ondersteunen we het Festival Schollevaar van harte met dit jubileumfeest”, aldus Paul van Gink, secretaris WOP Schollevaar.
Festival Schollevaar is een idee waaraan een aantal Schollevaarders sinds maart bezig is een veelzijdig programma uitvoerbaar te maken. Woensdag 26 september is het de dag voor de jeugd. Een feest dat zowel op het schoolplein van Het Baken en Catamaran met springkussen en spelletjes, als op het plein voor de Sjalomschool gaat plaatsvinden. Ook de dagen daarna blijft het een afwisselend feest voor jong en oud met veel live-muziek op diverse locaties. Vrijdagavond kan de jeugd boven de 16 jaar in het wijkcentrum genieten van eigentijds muziek, gepresenteerd door de bekende lokale dj’s Jordi en Senlito met gast rapper Robertino.

Finale

Zaterdag 29 september gaat de finale losbarsten. Speeltuin Rollebollebos, Winkelcentrum De Scholver (wordt binnenkort Picasso Passage), het Schollebos waar men op safari kan en het festivalterrein achter Wijkcentrum Schollevaar zijn speerpunten van het festival. In en rond het wijkcentrum komen twee podiums waar tal van bekende artiesten optreden met onder andere Amazing Stroopwafels. Ook bekende Capelse bands en koren treden daar vanaf 11.00 uur voor het voetlicht, zoals Marvin Dee-band, The Elevators, Krijsende Krengen, Shantykoor Het Kraaiennest, staan op het programma. In het wijkcentrum zijn demonstraties Cardio Boxing, Taichi, buikdansen, koersballen, schaken etc. te zien. Er is een zandkunstenaar en als men een tattoo van henna wil, dan is dat ook mogelijk. Tussen de optredens en demonstraties kan men de markt (70 kramen) bezoeken waarin ook een informatieafdeling over Capelse organisaties is opgenomen. Op het sportveld worden door verenigingen uit de regio demonstraties gegeven om de jeugd te enthousiasmeren.
Van Gink: “De initiatieven die worden ondernomen om de wijk leefbaar te houden ondersteunen wij, als bestuur van WOP Schollevaar graag. Er is zoveel te doen in Schollevaar. Tijdens een bezoek aan de infomarkt zal dit duidelijk zijn.”
Het volledige programma is te zien op de site www.festivalschollevaar.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws 6 uur geleden
• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 23 uur geleden
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws gisteren
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20
Afbeelding
Ongeval op Capelseweg, één persoon naar het ziekenhuis 112 17 apr, 13:42