Afbeelding

Hoera, geslaagd!

Algemeen 37 keer gelezen

Capelle - Aan veertien oud-leerlingen van het tweetalig vwo (tto) werden vrijdagavond 12 oktober op het Comenius Lyceum in Capelle aan den IJssel de IB-certificaten uitgereikt. Deze groep deed eind vorig schooljaar examen voor het International Baccalaureate (IB). De oud-leerlingen studeren inmiddels aan hogescholen en universiteiten in binnen- en buitenland.


Het International Baccalaureate (IB) is een academisch Engels programma dat leerlingen uit tto-5 en -6 volgen naast het reguliere vwo-programma. Wereldwijd staat dit programma garant voor een zeer hoge kwaliteit.

Talenkennis en reizenDe uitreiking werd opgeluisterd door mevrouw Sonia Meijer, honorair consul in Nederland van El Salvador. Mevrouw Meijer is ook president van de Latijns-Amerikaanse Tafel bij De Nieuwe of Littéraire Sociëteit De Witte in Den Haag. Haar keynote speech was getiteld ‘The importance of being a global citizen‘, en ging over haar werk en de wereld van het corps diplomatique. Ze benadrukte het belang van talenkennis en van reizen naar het buitenland.

‘Culturele sensitiviteit’Tijdens de uitreiking werd teruggekeken op de zes schooljaren van de tto-leerlingen. Ze werden een hechte groep. ‘Ik zag jullie binnenkomen als lieve meisjes en jongens, en vertrekken als mooie jongvolwassenen. Jullie hebben elkaar sterker en beter gemaakt!’, zei Karen Verdel, tto-coördinator op het Comenius Lyceum.


Docente Nane Lagerweij herinnerde de leerlingen aan het centrale onderwerp in haar lessen: culturele sensitiviteit. Ze hoopte dat de leerlingen die nu voldoende in huis hebben. Ron de Knegt, afdelingsleider vwo/tto, sloot de happening af: ‘We zijn erg trots op jullie, en op het resultaat, want voor de tweede keer is het tto van Comenius landelijk als eerste geëindigd bij de IB-examens.’ Daarna was het tijd voor een fotoshoot waarbij de caps vrolijk de lucht ingingen.

Meer informatie

Wie meer wil weten over tweetalig onderwijs op het Comenius Lyceum is welkom op de informatieavond over tto, dinsdag 11 december, van 19.00-20.30 uur op het Comenius Lyceum, Lijstersingel 18, Capelle. Deze avond is alleen voor ouders. Voor geïnteresseerde groep 8-leerlingen beginnen in januari de Early Learners-lessen weer. Volgend jaar start Comenius overigens met een havo/vwo-klas tto.

Meer informatie: https://www.comenius.nl/Scholen/Comenius_Lyceum_Capelle_/groep_8/tto_(tweetalig_vwo)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 10 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15