Coördinator Birgitta van Vlaanderen in gesprek met vrijwilligers
Coördinator Birgitta van Vlaanderen in gesprek met vrijwilligers (Foto: Boomerang Fotografie)

Hospice IJsselOever één jaar actief!

  •   keer gelezen

Capelle - Aanstaande donderdag 29 november is het precies één jaar geleden dat Hospice IJsselOever haar eerste bewoonster mocht verwelkomen. De officiële opening, door burgemeester Oskam van Capelle aan den IJssel en burgemeester Vroom van Krimpen aan den IJssel, vond twee maanden later plaats in de Golf & Country Club te Capelle aan den IJssel. Onder de vele genodigden waren ook de donateurs, sponsors en vrijwilligers van het hospice aanwezig. Tot op de dag van vandaag ondersteunen zij het hospice. Hospice IJsselOever is ze daarvoor zeer erkentelijk.


Een beetje thuis
Hospice IJsselOever is een huis waar mensen in hun laatste levensfase op hun eigen wijze hun leven kunnen afronden. Binnen hospice IJsselOever heeft de bewoner de regie. Het team van hospice IJsselOever biedt aandacht en ondersteuning waar gewenst en waar nodig. De omgeving is er een die een huiselijke sfeer uitstraalt.

Onze locatie
Hospice IJsselOever is voorlopig gevestigd in de Roodborst toren naast de Vijverhof en beschikt over vier kamers, ingericht als een ‘’eigen thuis’’ voor een verblijf van vier bewoners.

Voor wie is het hospice?
Hospice IJsselOever is er voor iedereen die woont in Capelle of Krimpen aan den IJssel en Rotterdam. Het is onafhankelijk, waardoor iedereen ongeacht levensovertuiging, achtergrond of financiële situatie welkom is.

Voor opname in het hospice is een palliatieve indicatie nodig. Dit betekent dat de levensverwachting van de komende bewoner minder dan drie maanden is. Deze wordt afgegeven door de huisarts of behandelend specialist.

De aanstaand bewoner zelf, een familielid of de (huis)arts kan een bewoner aanmelden. Na aanmelding volgt dan een intakegesprek. Heeft de aanstaand bewoner thuis al thuiszorg, dan kan de wijkverpleegkundige van deze zelfde organisatie ook in het hospice de zorg verlenen.

Heeft u behoefte aan meer informatie?
Voor meer informatie kunt u onze website bezoeken of contact opnemen via 06 – 20 98 51 51 of mail naar info@hospiceijsseloever.nl.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten