Afbeelding

Op bezoek bij bewoners aan de Dotterlei

Algemeen 94 keer gelezen

Capelle - Een team van 25 bewoners, een mooie mix van jong en oud, ging donderdag 4 oktober, langs bij bewoners aan de flats aan de Dotterlei. Het bezoek kwam voort uit de week tegen eenzaamheid. De reacties waren positief. Van ‘Wat een ontzettend leuk initiatief!’ tot ‘Ik kom zeker een keertje langs en neem mijn buuf dan ook mee!’

De bewoners ontvingen van hun medebewoners een cadeautje: een doorzichtig bakje met daarin één royale of twee kleinere cupcakes vergezeld van een lief kaartje. Daarbij een bon van het wijkrestaurant Schenkel om gratis een aantal keren mee te eten.

Wethouder in actie in week tegen eenzaamheid
Wethouder Marc Wilson kwam ook langs, hij bezocht deze week meerdere projecten in het kader van de week tegen eenzaamheid. De wethouder noemde het een mooi initiatief voor en door bewoners en vond de betrokkenheid van bewoners onderling opvallend. “Het is mooi te zien dat bewoners als vrijwilliger deel uitgaan maken van een team. Dat levert hen zoveel op. Het elkaar ontmoeten in het wijkrestaurant Schenkel vormt hierbij een belangrijke schakel.”

Novita Metz is buurtcoach en blij met deze actie. “De huisbezoeken leverden heel veel aanknopingspunten. Soms schrokken we ook van wat we achter de voordeur aantroffen. Zoals bewoners die onverzorgd en verward overkwamen. Als je dan in gesprek raakt, merk je dat mensen zich echt eenzaam voelen. Deze signaalfunctie is voor Welzijn Capelle belangrijk. Deze, of een soortgelijke actie, is zeker voor herhaling vatbaar! Met dank aan Pameijer, met hen hebben wij de actie georganiseerd.”

Start campagne ‘Goedgekeurd door ouderen’
Dit initiatief is een start van ‘Goedgekeurd door Ouderen’ binnen Schenkel. Een campagne die aansluit bij één tegen eenzaamheid. De komende maanden gaat Welzijn Capelle inventariseren waar ouderen behoefte aan hebben, wat het huidige aanbod is en hoe ouderen beter geïnformeerd kunnen worden over wat er voor hen te doen is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20
Afbeelding
Ongeval op Capelseweg, één persoon naar het ziekenhuis 112 17 apr, 13:42
• Metro bij station Schenkel.
RET solidair met NS: openbaar vervoer staat zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 11:55
Afbeelding
Column - Wonen we in de leukste gemeente? Nieuws 17 apr, 10:15
Afbeelding
Mannen die gelinkt worden aan explosies Ravelstraat opgepakt Nieuws 17 apr, 08:04
Afbeelding
Competitieseizoen start voor Sparta Cricket op 20 april Nieuws 16 apr, 17:15