Isis van Veen, Dennis Williams en Isabelle Man in 't Veld geflankeerd door enkele clubgenoten. (Foto: John Wijntjes)
Isis van Veen, Dennis Williams en Isabelle Man in 't Veld geflankeerd door enkele clubgenoten. (Foto: John Wijntjes) Foto: Wijntjesfotografie.nl

Basketbalvereniging Cady’73 zit in alle opzichten in de lift

Algemeen 38 keer gelezen

Capelle aan den IJssel - Basketbalvereniging Cady’73 vertoont alle kenmerken van een basketbalbastion in wording. Met als fraaiste uithangbord het Meisjes -16 team dat dit seizoen voor het eerst op landelijk niveau uit komt.

Door Jan J. Timmer

“Echt vet om mee te maken”, zegt Isis van Veen, de 15-jarige center van de ploeg. “We spelen tegen echte topteams die nog nooit van Cady hebben gehoord. We hebben er nu een paar wedstrijden op zitten. Daarbij troffen we de nummers één en twee van vorig seizoen. We verloren die partijen weliswaar, maar zijn zeker niet weggespeeld.”
Coach én Dames 1-speelster Isabelle Man in ‘t Veld (23) kan het beamen. “Het gaat prima zo en de sfeer onderling is geweldig!”, zegt ze. “Het belangrijkste deze competitie is dat de meiden ervaring opdoen tegen sterke teams. Daar worden ze alleen maar beter van. En uiteindelijk proberen we om in deze klasse te blijven. Ik zie mogelijkheden. De onderste zes ploegen zullen elkaar niet veel ontlopen. Daar moeten we de punten halen. En in de tussentijd genieten van wat we meemaken.”
Al het enthousiasme klinkt Dennis Williams als muziek in de oren. De trainer/coach is verantwoordelijk voor het in de eerste klasse uitkomende Dames 1 van Cady en heeft een heel duidelijke visie op de toekomst van het Capelse basketbal. “Ik ben inmiddels twee jaar actief met de ‘vrouwenlijn’ en alleen maar positieve ontwikkelingen”, glimlacht hij.
“Dat heeft alles te maken met de duidelijke filosofie van onze vereniging. We willen opleiden en plezier hebben met elkaar en daarin volgen we als trainersteam één heldere lijn waaraan iedereen zich conformeert. Binnen alle leeftijdsgroepen hanteren we dezelfde spelprincipes en hetzelfde jargon. Zo komen spelers nooit te zwemmen als ze doorschuiven naar een volgende groep.”

Super leerzaam

Dames 1 is er een mooi voorbeeld van, weet Isabelle Man in ‘t Veld. “Bij ons trainen elke week meiden van -16 mee, zodat ze kunnen wennen aan het seniorenbasketbal. Dat werkt prima.” Isis van Veen. “Het is echt super leerzaam. Seniorenbasketbal is behoorlijk anders dan hoe we bij de jeugd spelen. Volwassen basketbalsters hebben meer kracht en ervaring. Ook is het spel harder op dat niveau. In het begin wist ik niet wat me over kwam, maar inmiddels kan ik aardig meedoen.”

Na een aantal jaren van betrekkelijke anonimiteit timmert het Capelse basketbal weer aardig aan de weg. “Een mooi moment om je aan te sluiten bij Cady’73”, zegt Isabelle Man in ‘t Veld. “Vanaf een jaar of 8 ben je hier van harte welkom.” Meer informatie: www.cady73.net.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Renovatie Schermerhoek gevierd met bewonersfeest Fotoreportage gisteren
Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws 19 apr, 08:50
• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 18 apr, 16:05
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 18 apr, 13:45
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20