Jos Grootscholten en Sharon Tettero van sterrenrestaurant Perceel in Capelle.
Jos Grootscholten en Sharon Tettero van sterrenrestaurant Perceel in Capelle.

Capels sterrenrestaurant Perceel heeft nieuw interieur

Algemeen 53 keer gelezen

Capelle - Restaurant Perceel in Capelle aan den IJssel heeft een nieuw interieur gekregen. Het sterrenrestaurant van Sharon Tettero en Jos Grootscholten heeft een nieuw eigentijds en warm interieur gekregen waarin associaties met bloemen een rol spelen. Gasten kunnen tot en met november 2018 genieten van een aantrekkelijk restylingsmenu.

Het interieur van het in het voormalige raadhuis gevestigde restaurant is volledig op de schop gegaan. Het restaurant kreeg een warme, huiselijke sfeer met een vleugje nostalgie. Luxe stoffen als fluweel, verrassende kleurnuances en associaties met bloemen spelen een grote rol. De bloemen in het interieur verwijzen naar de eetbare bloemen die chef Jos Grootscholten graag gebruikt in zijn gerechten. Interieurontwerper Jeroen Smeele van Smeele Projecten in Rotterdam tekende voor het ontwerp.

Sharon Tettero: “Na acht jaar waren we toe aan een interieur dat aansluit bij wat we hier neerzetten. De indeling van het restaurant werd door Jeroen Smeele drastisch veranderd. Zowel de toegangsdeur tot het restaurant als de bar is verplaatst, waardoor er meer ruimte en een betere logistiek is ontstaan.
De monumentale hal heeft allure gekregen. Nieuw is de chef’s table direct bij de keuken waar plaats is voor maximaal vier personen. Eyecatcher is het hangende door onszelf gemaakte bloemenperceel met gedroogde gewassen en bloemen in het hart van het restaurant, dat onze liefde voor het eetbare landschap weerspiegelt. De nieuwe inrichting past echt bij ons, we zijn er heel blij mee.”

Restylingsmenu

Om de nieuwe inrichting te vieren kunnen gasten tot en met november 2018 reserveren voor een speciaal restylingsmenu van 6 gangen met champagne-aperitief, amuses, wijnen, water en koffie met friandises voor de all-inprijs van 150 euro.

Het restaurant van gastvrouw-sommelier Sharon Tettero en chef Jos Grootscholten opende in juli 2010 de deuren in het voormalige raadhuis in de historische kern van Capelle aan den IJssel. Het paar werkte eerder onder meer bij sterrenrestaurants als Beluga in Maastricht, Vermeer en La Rive in Amsterdam, Calla’s in Den Haag en Martin Berasategui in Spanje. Ook liepen ze samen stage bij restaurant Noma in Kopenhagen.

www.restaurantperceel.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Capelse Liza doet voor het goede doel mee aan zware Muskathlon in Colombia Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws gisteren
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 24 apr, 09:06
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 apr, 15:55
Afbeelding
Familiehuis Schollevaar met als thema 'de Koning': samenkomst op 28 april Nieuws 23 apr, 14:53
Afbeelding
Koningsdag in Capelle en Kralingseveer: het volledige overzicht van activiteiten Nieuws 23 apr, 11:45
Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 23 apr, 09:55
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 23 apr, 08:27