Peter Blok speelt de middelste van drie generaties mannen uit één familie in de zwarte komedie Troost en zonen. Hij ligt in de clinch met zijn vader én zijn zonen.
Peter Blok speelt de middelste van drie generaties mannen uit één familie in de zwarte komedie Troost en zonen. Hij ligt in de clinch met zijn vader én zijn zonen. Foto: Bart Grietens

Peter Blok op het toneel in Isala Theater

Algemeen 38 keer gelezen

Capelle - Het lovend ontvangen toneelstuk Troost en zonen is een zwarte komedie met topacteurs Peter Blok, Aus Greidanus sr., Xander van Vledder en Justus van Dillen van Theatergroep Suburbia. Drie generaties mannen, vaders en zonen, liggen overhoop met elkaar en zichzelf. Herkenbare familierelaties worden verpakt in ongenuanceerde observaties en genadeloze humor, zoals dinsdag 11 december te zien is in het Isala Theater.

Opa schnabbelt bij als hulpsinterklaas om zijn pensioengat te vullen, vader draagt jurken, de zoons zitten in de knel met hun carrières en hun liefdes. Jaren hebben ze elkaar niet willen zien, maar door een gewelddadige speling van het lot zijn opa, vader en zoons gedwongen om weer op elkaar te vertrouwen. Even lijkt de familieband te herstellen, maar al snel raken de mannen weer verstrikt in oude familiepatronen en nieuwe irritaties.
In Troost en zonen onderzoekt het bekende duo regisseur Rob Ligthert en schrijver Peer Wittenbols de relaties tussen vaders en zonen. Draaide het in hun eerdere theatervoorstelling Winterbloemen alleen om vrouwen, nu draait het om mannen. Zijn gesprekken van mannen onderling anders dan die van vrouwen?
Voorafgaand aan de voorstelling is voor 3,50 euro een inleiding te boeken. Deze wordt gegeven door dramaturge Martine Manten. Zij werkt al jarenlang intensief samen met Peer Wittenbols en Rob Ligthert en is daarnaast verbonden aan NTjong/Het Nationale Theater. Martine zal meer vertellen over de totstandkoming van Troost & zonen. Ook gaat ze in op de samenwerking met Wittenbols en Ligthert en hoe het is om een nieuwe toneeltekst te maken.

Dinsdag 11 december 20.15 uur, de entree bedraagt 25,50 euro.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Jeroen Kolster hardlopend in actie.
Geld inzamelen voor palliatieve zorg: Jeroen Kolster volbrengt marathon Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Burg. Schalijlaan en Burg. Bakkerlaan twee avonden en nachten deels dicht Nieuws 19 uur geleden
• Tamara (links) haalde 525 euro op voor de zwanengroep Zuid-Holland.
Tamara Heerkens loopt marathon Rotterdam voor hulp aan zwanen Nieuws 20 uur geleden
• Ard Molenaar na het voltooien van de marathon.
Ard Molenaar werkte vijf jaar na noodgedwongen stop toe naar zijn eerste marathon (en liep hem uit) Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
ID-kaart of paspoort ophalen kan voortaan zonder afspraak Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Voetbaloverzicht: zo presteerden de lokale clubs afgelopen weekend Sport gisteren
—
Fietsen voor leven met en na kanker op 22 juni Nieuws gisteren
• De meiden met hun diploma.
Synchroondiploma op zak: meiden en dames van ACZ zetten nieuwe stap Sport 15 apr, 08:39