Afbeelding
Foto: Pixabay

Ingezonden: ‘Een prachtig plan waar vrijwilligers jaren aan hebben gewerkt’

Algemeen 35 keer gelezen

Capelle - Frits H. Mulder, voorzitter NRBC Capelle, stuurde ons dit ingezonden stuk over een Denksportcentrum in Capelle.

‘In het AD en de IJssel en Lekstreek heeft u kunnen lezen dat het college van B&W van de gemeente Capelle een streep heeft gezet door het Denksportcentrum. Als het aan hen ligt komt het er niet. De nieuwe VVD-wethouder gaf hierbij als argument dat de gemeente een decentraal beleid voert en dat daarin geen centrum past waar alle denksporten op één locatie kunnen samenkomen. Een tweede argument is, dat er geen locatie door de gemeente beschikbaar kan worden gesteld binnen een redelijke termijn.
Voor veel verenigingen, waaronder onze NRBC bridgeclub, is de komst van een Denksportcentrum van groot belang. In de ruim dertig jaar dat onze club bestaat hebben we al heel wat rondgezworven door Capelle en zelfs Rotterdam. We gingen van de ene naar de andere tijdelijke locatie. Op het ogenblik zitten we in IJsselzicht, maar ook dat kan zomaar veranderen. Ook daar zijn ingrijpende veranderingen op komst wat ons verblijf in gevaar kan brengen. Als we daar weg moeten zijn de alternatieven uitgeput. Dan staan we op straat. Vóór de verkiezingen zijn er een aantal raadsvergaderingen gewijd aan het realiseren van een Denksportcentrum. Al eerder waren er toezeggingen gedaan, die echter nog niet tot resultaat geleid hadden. Daar werd de toenmalige wethouder zwaar op aangesproken door de raad, wat resulteerde in een hoge urgentie op de agenda om zo snel mogelijk een denksportcentrum te realiseren in onze gemeente. De wethouder deed zijn werk. Koortsachtig werd er achter de schermen met het bestuur van het centrum gewerkt om tot resultaat te komen. Vervolgens besloot de raad enthousiast en unaniem dat het centrum er moet komen. Inmiddels diende de verkiezingstijd zich aan. Diverse partijen, waaronder Leefbaar Capelle, PvdA en VVD, gaven in hun programma’s meer of minder expliciet aan dat zij een Denksportcentrum willen realiseren. We hebben nu een nieuw college van Leefbaar Capelle en VVD. Een nieuw collegebesluit ligt er nu. Geen Denksportcentrum. Het initiatief wordt wederom naar volgende jaren doorgeschoven. Een prachtig plan waar vrijwilligers jaren aan hebben gewerkt en waar de gemeente beloften over deed. Een centrum waar eindelijk de garantie gegeven kan worden dat denksporters een goed onderkomen voor lange tijd hebben.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Renovatie Schermerhoek gevierd met bewonersfeest Fotoreportage 10 uur geleden
Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws 13 uur geleden
• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 18 apr, 16:05
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 18 apr, 13:45
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20