Pannenkoeken bakken voor de bewoners van d'Amandelhof
Pannenkoeken bakken voor de bewoners van d'Amandelhof Foto: Cedrah

Scholieren op bezoek bij bij woonzorgcentrum d’Amandelhof

Algemeen 33 keer gelezen

Capelle - Op donderdag 18 oktober waren 28 leerlingen van een vmbo-2 klas van locatie Revius van het Wartburg College te gast bij woonzorgcentrum d’Amandelhof in Capelle aan den IJssel voor hun maatschappelijke stage. Locatiemanager Marianne de Vries ontving hen hartelijk waarna de klas in groepen werd verdeeld om aan de slag te gaan bij diverse activiteiten.

Samen werken

Vijf leerlingen gaan naar de keuken, waar ze worden aangekleed tot echte koks en pannenkoeken bakken voor het middageten. Ze gaan enthousiast aan de slag. “Beter dan op school zitten!”, is de mening van een meisje. De jongens maken een lekker toetje dat er heerlijk uitziet. “Dit is echt super chill!”, aldus een van de jongens.

Bij de afdeling ICT komt juist een storingsmelding binnen vanuit locatie Rehoboth in Rotterdam. Twee leerlingen gaan met de ICT’er mee om de storing te verhelpen. Een groepje jongens veegt op het terras de bladeren bij elkaar en maakt de tuinstoelen schoon. Twee jongens helpen de technische vrijwilliger met klussen.

In dagbesteding ‘t Hofje maakt een groepje leerlingen een pindaslinger met de bewoners. Ondertussen praten ze met de bewoners en stellen ze vragen, zoals “Mogen de mensen hier zelf weten hoe laat ze ’s avonds naar bed gaan?”.

Een ander groepje leerlingen gaat naar kleinschalig wonen. Dit is een hele ervaring voor hen, ze zijn nog nooit met dementie in aanraking geweest. Met de bewoners maken zij een krans van eucalyptusbladeren. Een echte geurbeleving voor de bewoners!

Samen eten

Met het middageten komen alle leerlingen naar de Hofzaal om met de bewoners te genieten van de heerlijke pannenkoeken en toetjes.

’s Middags krijgen de leerlingen een interactief programma aangeboden door de praktijkopleider. Hierbij kunnen ze ervaren hoe het is om oud en beperkt te zijn.

Aan het eind van de stagedag kijken de leerlingen terug op een leuk, leerzaam programma. Op onze beurt vinden we het als organisatie fantastisch om zo’n groep jonge mensen te laten proeven van (werken in) de ouderenzorg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20
Afbeelding
Ongeval op Capelseweg, één persoon naar het ziekenhuis 112 17 apr, 13:42
• Metro bij station Schenkel.
RET solidair met NS: openbaar vervoer staat zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 11:55
Afbeelding
Column - Wonen we in de leukste gemeente? Nieuws 17 apr, 10:15
Afbeelding
Mannen die gelinkt worden aan explosies Ravelstraat opgepakt Nieuws 17 apr, 08:04
Afbeelding
Competitieseizoen start voor Sparta Cricket op 20 april Nieuws 16 apr, 17:15