Afbeelding

Praten over de Wmo

Algemeen 36 keer gelezen

Capelle - Op 21 november jl. kwamen bewoners van De Vallei, een 55+ appartementencomplex in Oostgaarde, bij elkaar om te praten over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Bewoonster Jacqueline kreeg steeds meer vragen over dit onderwerp en vroeg Welzijn Capelle om deze informatiebijeenkomst.

De Vallei heeft een ontmoetingsruimte en daar organiseert bewoonster Jacqueline regelmatig verschillende buurtactiviteiten, zodat bewoners elkaar kunnen ontmoeten. In dit complex wonen veel ouderen en hulpbehoevenden. Op 21 november jl. gaven cliëntondersteuners Willemieke Reijerkerk en Michel Jaikaran, samen met buurtcoach Astrid Keerveld uitleg over de Wmo en de ondersteuning die Welzijn Capelle kan bieden. De bijeenkomst was goed bezocht. De bewoners stelden allerlei vragen en Willemieke en Astrid maakten met een aantal aanwezigen een persoonlijke afspraak om hen individueel te ondersteunen in hun hulpvraag. Er waren ook vragen over administratieve ondersteuning, boodschappenservice en maatjesproject. Al met al zeer nuttige bijeenkomst. Jacqueline: “Ik heb diverse mensen gesproken en zij vonden het zeer nuttig. Ik ben blij dat Welzijn Capelle ook diverse mensen gaat helpen. Er was dus blijkbaar behoefte aan zo’n middag.”

Wmo

De Wmo is een wet in het kader van hulp en ondersteuning. Het doel van de wet is om burgers te helpen, zodat zij zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen en deel kunnen nemen aan de maatschappij. De Gemeente Capelle is volgens de Wmo verplicht om kwetsbare en hulpbehoevende groepen te compenseren door het aanbieden van voorzieningen en ondersteuning, bijvoorbeeld huishoudelijke hulp of aanpassing van de woning. Voor de uitvoering van de Wmo hebben gemeenten een aantal taken en verantwoordelijkheden, zoals het bevorderen van leefbaarheid en sociale samenhang, het ondersteunen van mantelzorgers en vrijwilligers, het geven van informatie, advies en cliëntondersteuning. Wmo-aanvragen kunnen bij de gemeente Capelle worden ingediend, 010 - 14010. Welzijn Capelle is dagelijks bereikbaar voor vragen en hulp, via 010 – 707 49 00.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 20 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15