Griezelen in 's-Gravenland tijdens Halloween.
Griezelen in 's-Gravenland tijdens Halloween.

Het wordt zaterdag flink griezelen in ‘s-Gravenland

Algemeen 37 keer gelezen

Capelle aan den IJssel - Het is een van de grootste halloweenwijken van Nederland, zo niet de grootste. Maar liefst 45 gezinnen laten honderden andere gezinnen komende zaterdagavond in ‘s-Gravenland genieten van griezelige omstandigheden bij de trick-or-treathuizen. Aan het begin van de avond kunnen kinderen, al dan niet vergezeld door hun ouders, lege snoepzakjes voor een euro kopen bij het wijkcentrum De Harp aan de Jan de Geusrede. Daarna is het griezelen en snoep scoren.

Door Cor Hulsbus

Voor de vrijwilliger is het een grote verrassing dat maar liefst 45 gezinnen zich hebben aangemeld om hun woning voor een dag te versieren tot griezelhuis. “Ja, we zijn zeker verrast. Dit is het hoogste aantal van de afgelopen jaren”, legt Sven Larssen uit. “Dit feest vindt dit jaar op de tweede zaterdag van de herfstvakantie plaats en we vreesden eerlijk gezegd dat minder mensen zich zouden aanmelden. We hebben dan ook flink wat oproepen gedaan met spandoeken en flyers.”

Jeugdjournaal

Het halloweenfeest is ‘s-Gravenland groeide aan het begin van deze eeuw uit tot een megagroot project waar zelfs het Jeugdjournaal voor naar Capelle kwam. “Daarna zakte de belangstelling wat in omdat heel wat gezinnen verhuisden en er minder kinderen in de wijk waren. Stephanie van der Spek en Laura Willebrands pakten de draad weer op en later sloot ook oudgediende Ed Hemmerink zich aan bij het groepje vrijwilligers. Christa, Ilona, Saskia en ik meldden ons ook aan en zo werd de groep organisatoren groter en groter. Nu zien we dat jonge gezinnen graag hier komen wonen en neemt de belangstelling weer toe. We verwachten rond de duizend kinderen en we hebben 135 kilogram snoep ingeslagen, voor elke woning drie kilo. Leaf Bloemen, Familierestaurant Bergsche Plas en andere sponsoren zorgen voor fraaie prijzen voor de mooist versierde woning. Wijkcentrum De Harp, WOP Capelle West, WOP ‘s-Gravenland en de deelnemers zorgen er samen voor dat we een budget (van 5500 euro, CH) hebben. Daar kunnen we ook het straattheater, de gekke professor, Fred Pet, die twee shows verzorgt, en een Amerikaanse bus van betalen. Die bus rijdt dan langs vier stops voor kinderen die de afstanden te ver vinden. Vorige jaar lieten we een treintje rijden.” Meer informatie over het feest: www.facebook.com/halloweensgravenland.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Renovatie Schermerhoek gevierd met bewonersfeest Fotoreportage 7 uur geleden
Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws 10 uur geleden
• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 18 apr, 16:05
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 18 apr, 13:45
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20