Moes Chraou in de Bodyloods in Capelle aan den IJssel.
Moes Chraou in de Bodyloods in Capelle aan den IJssel. Foto: onbekend

Moes Chraou uit Capelle schrijft boek voor sport addicts

Algemeen 38 keer gelezen

Capelle - Moes Chraou was zelf een Serious Sport Addict. Zo’n 30 jaar geleden deed hij als professional mee aan wedstrijden, was Mister Fitness en vloog tussen 2004 en 2014 de wereld rond om met sterren te trainen. Zelf moest hij elke dag trainen en daar kwam ook bij hem soms de klad in. Hij werd zich bewust van een aantal zaken waar hij zelf tegenaan liep. Hij wilde alles inzichtelijker maken zodat hij zichzelf en anderen beter kon helpen.

Door Annemarie van der Ploeg

In dit digitale tijdperk, besloot hij een boek te schrijven waarin alles kan worden bijgehouden. Het is een tastbaar houvast in de vorm van een journal. Op 26 oktober verschijnt zijn boek, Serious Sport Addict, workout journal. Sinds 8 januari is Moes eigenaar van de ‘Bodyloods’ in Capelle. Hier bedenkt en geeft hij op dagelijkse basis small group trainingen en personal trainingen.

“Een Serious Sport Addict is iemand die echt een doel voor zichzelf heeft geformuleerd en er alles aan wil doen om dat te bereiken. Het is een uitdaging om in een bepaalde flow te komen. Mensen gaan twee keer in de week sporten, sluiten een abonnement voor een jaar af, maar de maanden daarna zwakt het af omdat ze er geen plezier meer in hebben of geen helder doel hebben”, legt Moes uit.

Het boek is bedoeld voor mensen die al Serious Sport Addict zijn maar ook voor diegenen die het willen worden. Moes vertelt: “In dit journal kun je alles bijhouden. Er staat een gebruiksaanwijzing in en stof om over na te denken. Je vermeldt hierin je beginsituatie, je doel, maar ook je subdoelen, trainingsschema’s en je persoonlijke records. Er is een aantal zaken waarin ik heel erg geloof: Discipline (consistentie), Devotion (geloven in) en Dedication (toewijding); cruciaal maar vaak moeilijk vast te houden. Ik heb een link gelegd naar verschillende disciplines, zoals bijvoorbeeld hardlopen, bootcamp en krachttraining. Ook Obstacle Runs zijn helemaal in. Het boek is helemaal van deze tijd en uniek. Ik hoop dat de mensen het met de feestdagen zullen kopen en aan iemand zullen geven of het voor zichzelf zullen kopen.”

Het boek van Moes Chraou is vanaf 26 oktober verkrijgbaar bij elke boekhandel, ook online, en kost 12,99 euro. In dit boek kun je je doelen in kaart brengen, je workouts tracken, je voortgang meten en het helpt je te motiveren om een gezonde levensstijl vol te houden. Er staan bovendien speciale door Moes gemaakte benchmark-workouts in het boek, waarmee jij aan de slag kan.

Meer informatie over de ‘Bodyloods’ is te vinden op www.bodyloods.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 16 uur geleden
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 22 apr, 16:35
• De speurtocht leidt ook langs de houten kunstwerken.
Lentespeurtocht in het Schollebos Nieuws 22 apr, 13:06
• Pianist Roderigo Robles de Medina.
Gruppman Ensemble speelt Surinaamse muziek in Van Cappellenhuis Nieuws 22 apr, 10:33
Afbeelding
Werk aan fietspad Algerabrug: één helft blijft open Nieuws 22 apr, 08:07
Afbeelding
UPDATE - Stroomstoring Schollevaar opgelost Nieuws 21 apr, 11:13
• Speldje als erkenning voor Zeker Digitaal.
Stichting Leergeld kiest ambassadeur als erkenning voor hulp Nieuws 21 apr, 10:00