Philippe den Hartog werkt niet alleen hard tussen de lijnen. (Foto: Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Philippe den Hartog werkt niet alleen hard tussen de lijnen. (Foto: Foto: Wijntjesfotografie.nl) (Foto: Wijntjesfotografie.nl)

Philippe den Hartig: ‘Crisis was te zwak uitgedrukt’

  •   keer gelezen

Capelle aan den IJssel - Philippe den Hartig wist niet wat hem overkwam toen hij deze zomer na vier jaar Quick Boys terugkeerde bij vv Capelle. “Crisis was nog te zacht uitgedrukt”, zegt hij over de eerste weken van de competitie. Gelukkig gaat het nu wat beter,”


Door Jan J. Timmer

De voorbije maanden was het kommer en kwel bij de Slotclub. Een onsamenhangend eerste elftal verloor puur op instelling zijn derde divisiestatus, beoogde nieuwe spelers haakten één voor één af, voorzitter Mastenbroek liet weten zijn hamer te gaan neerleggen en de mensen die verantwoordelijk waren voor het samenstellen van de selectie stelden hun functie ter beschikking. Voeg daarbij de uiterst magere resultaten van Capelle in de Hoofdklasse en de ellende was compleet. Niet echt een leuke periode om terug te keren bij je oude club, zo ervoer Philippe den Hartog. “Mijn beeld van het Capelle zoals ik dat verliet moest ik volledig bijstellen”, verzucht hij. “Destijds hadden we een team dat uit zijn voegen barstte van de strijdlust. Geen enkele club kwam graag naar ‘t Slot omdat er hier niets te halen viel..Ik verbaasde me er zeer over dat daar vrijwel niets van over was bij mijn terugkeer. Het besef dat je ook in de Hoofdklasse alleen kunt winnen als je elke wedstrijd volle bak gaat, was bij een aantal spelers ver te zoeken. Er waren duels bij waarin ik een soort drift voelde opkomen door dat slappe gedoe. Zelf ben ik een type voetballer dat het vooral van zijn vechtlust moet hebben. Als anderen dat niet kunnen opbrengen word ik gek. Gelukkig heeft de trainer inmiddels zijn maatregelen genomen door jongens uit het tweede elftal in Capelle 1 te zetten. Die gasten gaan er wél voor, ze zijn trots op hun status. Je ziet het meteen aan het spel en de resultaten. Onze oude onverzettelijkheid begint terug te keren. Over promotiekansen wil ik het niet hebben. Er is slechts één ding dat telt: strijdlust tot je laatste snik!”

Philippe den Hartog beleefde vier enerverende jaren bij topamateurclub Quick Boys. “Ik heb er alles meegemaakt van dieptepunten tot en met een kampioenschap. En voetballen voor 2000 man of meer. Geweldig! Na vier jaar vond ik het echter ook welletjes. Vier keer per week naar Katwijk rijden viel me steeds zwaarder. Vooral de heenreis met al die files: Drama.”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten