Afbeelding
Foto: Wijntjesfotografie.nl

Erik Wolsink: ‘Ik ben echt super nieuwsgierig’

Algemeen 40 keer gelezen

Capelle - KCC/so natural begint komende zaterdag aan de eerste van een reeks van achttien zaalkorfbalduels in de Korfbal League. De Capelse club treft dan in eigen huis DVO. “En dat is meteen één van onze concurrenten in de strijd om handhaving”, schat KCC-trainer/coach Erik Wolsink in.

Door Jan J. Timmer

Wolsink (56) trad dezer zomer aan als de nieuwe technische man van KCC. Daarmee haalde de vereniging een heus ‘korfbal-icoon’ binnen. In de jaren tachtig en negentig gold Wolsink als de ‘Johan Cruijff’ van het vaderlandse korfbal en reeg hij met zijn club Oost-Arnhem en het Nederlands Team de meest prestigieuze titels in de wacht. Als trainer werkte hij bij verschillende grote clubs om uiteindelijk bij KCC terecht te komen. “Na een paar goede gesprekken en het analyseren van de beschikbare spelers raakte ik steeds enthousiaster”, glimlacht Wolsink. “We hebben hier prima materiaal en een fijne technische staf. Kortom: de liggen mogelijkheden om KCC verder te brengen.” Tijdens de eerste helft van de veldkorfbalcompetitie kreeg Wolsink de bevestiging dat het met het materiaal wel snor zit. KCC gaat fier aan kop in zijn afdeling, waardoor het niet gewaagd is te veronderstellen dat men binnen een jaar de degradatie uit de Korfbal League gaat goedmaken. “Ik vind het overigens geen ramp om nu even een klasse lager te beginnen”, zegt Wolsink. “Zo kunnen we de systemen die we willen spelen, goed inslijpen zonder een al te hoge druk. Het is natuurlijk wél zaak dat we straks ook onder wekelijkse pressie goed presteren. De ploeg zal dat moeten gaan doen door keihard te werken en eventuele schroom te laten varen. Ik heb een goed gevoel over deze groep en ben super nieuwsgierig naar onze eerste wedstrijden tegen DVO en Deetos. We gaan spelen om er in te blijven. Waar het op uit zal draaien wordt pas in een laat stadium van de competitie bekend, verwacht ik. Spanning verzekerd!”

Erik Wolsink groeide als korfballer op bij Deetos. Zijn grote doorbraak beleefde hij bij Oost-Arnhem. Als trainer werkte hij ondermeer bij DVO, Oost-Arnhem, PKC, DOS-WK, Dalto en LDODK. In et dagelijks leven is Erik Wolsink werkzaam bij AXA in Veenendaal, bekend van de befaamde fietssloten én actief in de bouwwereld. In die laatste tak is Wolsink actief in een adviserende taak.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 21 uur geleden
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15
• Saviël Armand wil zich blijven ontwikkelen als zwemmer.
'Laatbloeier' Saviël Armand: zwemsprinter met stapsgewijze doelen Sport 26 mrt, 16:30
Afbeelding
Wisselstrook Algerabrug tijdelijk dicht van 26 op 27 maart Nieuws 26 mrt, 14:20