Afbeelding

Column Gerard Vermeeren: Een onbeslapen bed (deel 5)

Algemeen 38 keer gelezen

Capelle - Dit is de column van Gerard Vermeeren uit de krant (editie Capelle) van deze week.

Het bed bevindt zich recht onder me. Ik sta op het dek en kijk naar de vele tinten blauw die het schip en het eiland scheiden. In mijn hut een boxspring van hoogwaardige kwaliteit, die op het land hooguit door een handjevol mensen wordt beslapen. In de stoffige hoofdstraat zag ik eerder die dag, tussen alle straatverkopers door, een schoongepoetste gevel. Een gevel die een hotel van ongekende klasse moest herbergen. Waar het stof ophield, begonnen de trappen van het hotel. Ik dronk er koffie op een balkonnetje met geopende shutters voor twee personen op de tweede. Gran Hotel Mazana gelegen aan het grote plein. Vlaggen van landen van de graag geziene gasten sierden de ingang. Hier in de suites zouden vermoedelijk de enige boxsprings staan die het eiland rijk is.

Twijfelend licht valt mijn kamer binnen. Het zoekt een vorm tussen nachtelijk blijven en licht worden. Een vage ochtendschemering die mij doet ontwaken op een veel te vroeg tijdstip. Hoofdpijn en slaaptekort vormen de ideale mix voor de jetlag. Het geluid van een door de wind meegesleurd blikje werkt niet mee aan de slaap opnieuw te kunnen vatten. De kamer is groot - naar Amerikaanse begrippen regular - en van alle gemakken voorzien. Het enige wat ik mis in de kamer aan de Collins Avenue - Highway A1A in Miami Beach, is het knopje ‘snooze’. Het zal een lange dag worden, vrees ik.

Na zevenentwintig uur een treincoupé gedeeld te hebben, verlaat ik de trein in Våxjö, midden Zweden. Ik was op station Schiedam/ Rotterdam-West ingestapt. Met drie anderen had ik de coupé veranderd van een zit- tot slaapaccommodatie. En de volgende morgen weer terug naar zitaccomodatie. Onze zit- en slaapkamer was aan boord gegaan van de ferry tussen Duitsland en Denemarken. Met opgetrokken knieën en mijn hand op mijn rugzak had ik een hobbelige nacht achter de rug. Ik verlangde naar mijn matje in de tent.

Van Gerard Vermeeren verschenen eerder de boeken ‘Zeewaardig’ en ‘Een raar seizoen en een rare vogel’ bij uitgeverij Boekscout.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws gisteren
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15
• Saviël Armand wil zich blijven ontwikkelen als zwemmer.
'Laatbloeier' Saviël Armand: zwemsprinter met stapsgewijze doelen Sport 26 mrt, 16:30
Afbeelding
Wisselstrook Algerabrug tijdelijk dicht van 26 op 27 maart Nieuws 26 mrt, 14:20
Afbeelding
Fractie Capels Bewoners Belang officieel opgesplitst Nieuws 26 mrt, 12:06
• Jannes van der Heide.
Jannes van der Heide opnieuw benoemd tot tijdelijk wethouder Nieuws 26 mrt, 08:30