Afbeelding

Hoera, praktijk Pop-Jacobs in Capelle bestaat 12,5 jaar!

Algemeen 269 keer gelezen

Capelle aan den IJssel - Jubileum! Praktijk POP-Jacobs bestaat 12,5 jaar! Kinder-en Jeugd psychologe Jose Jacobs heeft samen met haar team, intussen honderden kinderen uit Capelle aan den IJssel met succes geholpen.

Voordat Jose Jacobs 12,5 jaar geleden begon, werkte zij voor een grote ggz-instelling. Dat werd te onpersoonlijk. Toen haar eigen kinderen naar de basisschool gingen startte zij haar eigen praktijk aan huis. De kinderen die in de praktijk kwamen werden steevast eerst begroet door de kat!
Jose: “Intussen is de praktijk uitgegroeid en gevestigd aan de Linie! Het team bestaat uit 4 universitair opgeleide Kinder-en Jeugdpsychologen; ieder met hun eigen expertise. De praktijk is nog steeds laagdrempelig. Ouders reageren dikwijls opgelucht als zij met hun kind bij ons komen door de persoonlijke sfeer. Kinderen worden bij ons aangemeld via de huisarts, of via het Centrum voor Jeugd en Gezin. De problematiek is uiteenlopend: van (faal)angst , depressie, ADHD, Autisme tot rouw. Wij werken nauw samen met de wijkteams.
Ouders worden altijd nauw betrokken in het behandelproces. Soms tobben ouders al jaren met het gedrag van hun kind en zijn er al meerdere hulpverleners geweest. Door onze kleinschaligheid en expertise wordt de problematiek van het kind vlot in kaart gebracht en kan de behandeling snel van start gaan. Onze behandelingen bestaan uit zowel verbale- therapieën, zoals cognitieve gedragstherapie en ouderbegeleiding, als non-verbale therapieën, zoals spelbehandeling en symbooldrama. EMDR is een nieuwe traumatherapie die goed past in de Basiszorg.
Met ouderbegeleiding krijgen ouders inzicht in het gedrag van hun kind. Hierdoor leren zij om met een andere bril op naar hun kind te kijken en het gedrag te begrijpen. Dit heeft een positief effect op het kind. Dat voelt zich weer geaccepteerd, bevestigd en gaat zich er ook naar gedragen.
Er is de laatste jaren veel veranderd in de Jeugdzorg met de komst van de Jeugdwet. Voor de kleine vrijgevestigde praktijken is het soms een uitdaging om voort te bestaan, met alle bureaucratische regels. Wij zijn er nog! Ons doel, om met korte lijnen kinderen weer vlot op de rails te krijgen wordt jaarlijks behaald. Wij zijn trots op onze resultaten. Kinderen blij, wij blij!”

www.praktijk-pop.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 7 uur geleden
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws 24 apr, 16:10
• Lara, Elin, Eva, Yanou en Anouk met het schild van de winnaars
Gidsen van Scouting Hendrik van Halewijn winnen regionale wedstrijd Nieuws 24 apr, 14:04
Afbeelding
Capelse Liza doet voor het goede doel mee aan zware Muskathlon in Colombia Nieuws 24 apr, 11:50
Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 24 apr, 09:46
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 24 apr, 09:06
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 apr, 15:55