Afbeelding
Foto: FR001

Najaarsnota gepresenteerd: ‘Capelle volop in ontwikkeling’

Algemeen 36 keer gelezen

Capelle - Met een stabiele en behoudende Najaarsnota 2018 blijft Capelle aan den IJssel een gedegen financiële koers varen. “We hebben een sluitende meerjarenbegroting en blijven goed op onze inkomsten en uitgaven letten,” zegt wethouder financiën Nico van Veen.

“Ook weten we grote stappen te zetten in onze stad. Het meest zichtbare in de buitenruimte is de ontwikkeling van het centrumgebied, maar ook op het gebied van veiligheid en in het sociaal domein zetten we stappen voorwaarts.” De Najaarsnota 2018 is vorige week door het college aangeboden aan de gemeenteraad. Wethouder Van Veen: “Capelle is volop in ontwikkeling. We willen de stad duurzamer maken, gaan een nieuw zwembad met sporthal bouwen, willen dat onze kinderen les krijgen in goede schoolgebouwen en in samenwerking met partners als Havensteder, Wereldhave en de RET maken we het centrum van de stad mooier. We zien dat de kosten voor specialistische jeugdhulp toenemen. Ondanks toenemende vraag en kosten, blijft jeugdhulp voor ons belangrijk. Veel onderwerpen zijn voor Capellenaren belangrijk, maar kosten ook flink geld. Dat vraagt ons tot keuzes, die we in de komende tijd willen gaan voorleggen aan de raad. Een deel van het geld dat we uitgeven, moet worden geleend. Dat leidt tot hogere uitgaven aan rente en vermindering aan mogelijkheden voor andere uitgaven. Het college kiest daarom voor een beleidsarme najaarsnota met daarin toch een aantal ‘nieuwe’ keuzes.” Wethouder van Veen: “Het is niet zo dat we alleen maar doen wat we wettelijk moeten doen, maar we kiezen er nu bewust voor om niet te veel nieuwe dingen op te starten.”
Het college komt in de komende tijd met keuzes voor investeringen zoals de cultuurnota, de duurzaamheidsagenda en het ambitieniveau van de buitenruimte. Ook blijft Capelle investeren in veiligheid. In 2018 is een groot aantal resultaten voor de stad geboekt. Zo is het aantal door de politie geregistreerde misdrijven gedaald in de eerste helft van 2018 ten opzichte van 2017. In het stadshart werd een nieuwe parkeergarage geopend en is het oude pand van de Rabobank gesloopt. De plannen voor een duurzaam Capelle worden uitgewerkt in de duurzaamheidsagenda. De activiteiten in het kinderlab Schollevaar worden positief ervaren in de wijk. Verder is er recent een school geopend in Fascinatio.
De Najaarsnota 2018 wordt op 3 en 4 december behandeld in de commissies en op 17 december in de gemeenteraad. De Najaarsnota is te lezen op de website www.capelleaandenijssel.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Familiehuis Schollevaar met als thema 'de Koning': samenkomst op 28 april Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Koningsdag in Capelle en Kralingseveer: het volledige overzicht van activiteiten Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws gisteren
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 23 apr, 08:27
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 22 apr, 16:35
• De speurtocht leidt ook langs de houten kunstwerken.
Lentespeurtocht in het Schollebos Nieuws 22 apr, 13:06
• Pianist Roderigo Robles de Medina.
Gruppman Ensemble speelt Surinaamse muziek in Van Cappellenhuis Nieuws 22 apr, 10:33
Afbeelding
Werk aan fietspad Algerabrug: één helft blijft open Nieuws 22 apr, 08:07