Aankomst Stadsplein
Aankomst Stadsplein Foto: Leo Snijders

De Sint is gearriveerd in Capelle!

Algemeen 42 keer gelezen

Capelle - Reeds vroeg stond de Capelse burgemeester zaterdag al op het ponton voor de ontvangst van Sinterklaas en zijn gevolg.

Ook de duizenden kinderen met hun ouders / grootouders kwamen reeds vroeg naar het Vuijkterrein waar zij welkom werden geheten door de reeds aanwezige Steltloop pieten en de warme Chocomel met slagroom de Route Piet en Ballon Pieten en werd het al vroeg druk op het Vuijkterrein.

Rond 09.45 uur kwam daar de eerste piet aan over de IJssel namelijk de Waterpiet op zijn Scootmobiel, met vele capriolen op en onder het water wist hij direct alle aanwezigen te boeien en werd de intocht ook dit jaar weer spectaculair en zijn vele Gemeenten stinkend jaloers hoe het mogelijk is dat dit toch allemaal mogelijk is in Capelle.

En daar kwam hij dan waar een ieder op stond te wachten, reeds van verre was de stoompijp te horen en begroetten velen dan de Sint dan ook reeds vanaf de Algera brug en gedurende de route naar de aankomst plaats.

Sint en zijn gevolg werden warm onthaald en ook de Burgemeester met zijn gezin stond klaar om hun te begroeten en welkom te heten in het koude Capelle na de lange reis.

Na ontvangst ging de Sint langs de waterkant om alle aanwezige kinderen een hand te geven en de 50 pieten zorgden er voor dat alle kinderen met vele pepernoten naar huis gingen, de Sint werd op zijn tocht begeleid door de Steltpieten zodat een ieder goed kon zien waar hij zich bevond.

De Schimmel stond reeds trouw te wachten op zijn baasje en kon rond 11.00 uur de rijtour richting Stadsplein , onder escorte van muziekvereniging DKV en zwarte Roetjes beginnen, alle kruisingen werden reeds vroegtijdig afgezet en het verkeer werd waar mogelijk zoveel mogelijk omgeleid , met de inzet van de aanwezige Verkeersregelaars, organisatie en Handhaving verliep de rijtour naar een ieders tevredenheid, ( boze en ongeduldige automobilisten blijf je altijd houden )

Bij aankomst op het Stadsplein stonden er weer duizenden kinderen voor het podium en na het officiële ontvangst door de Burgemeester kon het kinderprogramma beginnen.

Vele kinderen en het kindercollege kwamen op het podium voor spelletjes / liedjes / foto’s / ingestudeerd Pieten dansje en uiteraard een polonaise een dolle boel werd het waarna met de Gebroeders Ko die een schitterende show verzorgden.

Ook leerlingen van Dansschool Moves gaven nog een spetterende dansshow op het podium.

Na afloop ging het gewoon verder in de Bibliotheek waar van 13.00 uur tm 14.15 uur de Sinterklaas show werd verzorgd, ook konden de kinderen nog terecht bij een professionele Schminkster

Ook 2018 kan de intocht van de Sint weer in de boeken als een van Capelle’s top evenementen waar nog vele scholen / ouders / kinderen lang over zullen praten

Warm welkom
Aankomst de Spanje
Optreden Gebroeders Ko
Water piet
Vuijkterrein
Polonaise op het podium
Iedereen wil toch Sint zijn
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 11 uur geleden
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 22 apr, 16:35
• De speurtocht leidt ook langs de houten kunstwerken.
Lentespeurtocht in het Schollebos Nieuws 22 apr, 13:06
• Pianist Roderigo Robles de Medina.
Gruppman Ensemble speelt Surinaamse muziek in Van Cappellenhuis Nieuws 22 apr, 10:33
Afbeelding
Werk aan fietspad Algerabrug: één helft blijft open Nieuws 22 apr, 08:07
Afbeelding
UPDATE - Stroomstoring Schollevaar opgelost Nieuws 21 apr, 11:13
• Speldje als erkenning voor Zeker Digitaal.
Stichting Leergeld kiest ambassadeur als erkenning voor hulp Nieuws 21 apr, 10:00