Teamfoto Laudame Financials VCN Dames 1
Teamfoto Laudame Financials VCN Dames 1 Foto: Pim Waslander

Laudame Financials VCN dames 1 laat punten liggen tegen PDK Huizen dames 1

Algemeen 35 keer gelezen

Capelle - Op 17 november stond voor de dames van VCN dames 1 een thuiswedstrijd tegen Prima Donna Kaas dames 1 uit Huizen op het programma. Na de mooie 3-0 overwinning van twee weken geleden, en de teamfoto die eindelijk gemaakt was, hadden wij zin om de strijd aan te gaan tegen de toenmalige nummer 9 op de ranglijst. De prognose voorspelde 3 punten voor VCN, maar helaas bleek niks minder waar.

Deze thuisdag klonk het eerste fluitsignaal om 17:00. De eerste set gingen de teams erg gelijk op. Er werd van beide kanten veel fout geserveerd, maar ook de side-out werd goed gemaakt zodra de service wel de andere kant van het net haalde. Toch trokken de dames van Laudame Financials dames 1 in de eerste set aan het langste eind. Dit beeld trok zich eigenlijk door naar de tweede en derde set van de wedstrijd. Waarin de dames van PDK in de tweede set aan het langste eind trokken, en in set drie de thuisspeelsters weer de overhand namen.

Toen kwam set vier, de dames van VCN dames 1 stonden met 2-1 voor en waren klaar om het af te maken. Dit bleek ook bijna te gebeuren toen ze na een goede voorsprong in het begin van de set met 8-2 voorstonden. Helaas viel daarna het kwartje de andere kant op. Na een sterke service-serie van PDK moest VCN dames 1 toch echt geloven aan een nieuwe tussenstand van 17-11. Door middel van time-outs en veel wissels werd er nog een poging gedaan om de winst van set vier naar de kant van de thuisspeelsters toe te trekken, maar dit mocht niet baten. Met 25-13 ging deze set naar de dames uit Huizen.

Set vijf was weer een kopie van de eerste drie sets. Beide teams liepen gelijk op en bij de wissel van speelhelften op 8-7 voorsprong leek het kwartje deze set weer onze kant op te vallen. Helaas wisten de dames van PDK dames 1 net een langere service serie neer te zetten dan de dames van Laudame Financials dames 1 waardoor deze set eindigde in een 12-15 verlies. Kortom, 3-2 verloren en punten laten liggen.

Deze week zal er weer hard getraind worden aangezien volgende week de nummer 1 op het program staat: OBEG Donitas dames 1. Er zal af worden gereisd naar het verre Groningen om, hopelijk net zoals de vorige keer, weer een mooie wedstrijd te spelen in Groningen.