De eerste exemplaren van het draaiboek Inburgering Nieuwe Stijl zijn vorige week uitgereikt.
De eerste exemplaren van het draaiboek Inburgering Nieuwe Stijl zijn vorige week uitgereikt.

Feestelijke overhandiging van lesboek statushouders in Capelle

Algemeen 39 keer gelezen

Capelle - Het traject Inburgering Nieuwe Stijl Capelle is bedoeld om statushouders via leerwerkstages aan het werk te helpen. Door middel van allerlei activiteiten leren zij over de Nederlandse maatschappij. Taalontwikkeling is daarbij een belangrijk onderdeel. Welzijn Capelle ontwikkelde een lesboek: het draaiboek Inburgering Nieuwe Stijl. Op 14 november overhandigde Hans Roskam, directeur Welzijn Capelle, de eerste exemplaren aan Bilal en Imad.

De middag werd extra glans bijgezet doordat vijf deelnemers inmiddels een arbeidscontract hebben ondertekend. “Dat laat direct de grote toegevoegde waarde zien van ons inburgeringstraject Nieuwe Stijl: een halfjaar na de start al zoveel mensen met werk”, aldus een trotse Hans Roskam. “Dit programma helpt zowel oud- én nieuwkomers actiever mee te doen aan onze maatschappij. Ieders persoonlijk routeplan en de intensieve en uitgebreide ondersteuning werpen vruchten af.”

Het enthousiaste publiek bestond onder andere uit belangstellenden vanuit gemeente, Sportief Capelle, stichting Taalcoaching, het CJG, Welzijn Capelle, vrijwilligers, Lionsleden en gezinnen van de deelnemers. Er was grote belangstelling voor het lesboek, dat over allerlei aspecten van de Nederlandse maatschappij gaat: van openbaar vervoer tot omgangsvormen; van de belastingdienst tot gedragsregels voor fietsers.

De vijf cursisten met hun kersverse arbeidsovereenkomst werden extra in het zonnetje gezet met een grote bos bloemen. Alleenstaand moeder van drie kinderen Sawsan sleepte een deeltijdcontract als vertaler in de wacht bij Delken&Boot; Hanna werkt als leerling-elektromonteur bij Winspiration Elektrotechniek BV; Mazen als loodgieter bij Breman en Mohammad is assistent-landmeter bij BBCI Frijwijk. Gihrmay werkt nu enkele maanden als productiemedewerker groente & fruit bij Bakker Barendrecht.

“Tijdens hun leer-werkstages kunnen de statushouders hun talenten en beroepsvaardigheden laten zien. En dat zijn er veel. Bovendien zijn ze enorm gemotiveerd om hier een zelfstandig bestaan op te bouwen”, vertelt Nicolette Lima, projectleider Inburgering. “Dat nu al vijf van hen een arbeidscontract hebben, is een opsteker voor de hele groep. We willen onze geweldige samenwerkingspartners bedanken én feliciteren met dit resultaat. En we hopen natuurlijk ook dat het andere werkgevers uit de regio inspireert om leer-werkstages te bieden aan deze gemotiveerde doelgroep!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 7 uur geleden
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 8 uur geleden
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws gisteren
Afbeelding
Familiehuis Schollevaar met als thema 'de Koning': samenkomst op 28 april Nieuws 23 apr, 14:53
Afbeelding
Koningsdag in Capelle en Kralingseveer: het volledige overzicht van activiteiten Nieuws 23 apr, 11:45
Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 23 apr, 09:55
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 23 apr, 08:27
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 22 apr, 16:35