Bus on tour op bezoek in Schenkel

Algemeen 40 keer gelezen

Capelle - Vrijdag 16 november jl. reed de Bus on tour door Schenkel met als eindbestemming Akkerwinde/Haagwinde. Hier gingen medewerkers van Welzijn Capelle in gesprek met ouderen uit de wijk en vulden zij een vragenlijst in. Via brieven en een flyer waren zij uitgenodigd naar de bus te komen.

Buurtcoach Novita Metz is druk bezig met het project ‘Goedgekeurd door ouderen’: “Om te achterhalen waar ouderen in de wijk behoefte aan hebben en of het aanbod voldoende aansluit op de vraag, doen wij onderzoek in de buurt. Om zoveel mogelijk ouderen te bereiken komen wij langs met de Bus on tour, maar waren we eerder bijvoorbeeld ook aanwezig bij Goud voor Oud. Gelukkig trotseerde vrijdag een tiental ouderen de koude. De gesprekken leverde mooie concrete ideeën op. Ter verfraaiing van de buurt zou het ophangen van Hanging baskets een mooi resultaat opleveren. Als het gaat om ontmoeten waren er ideeën over samen koken (een kijkje in de keuken van je buur) en een buurvrouw bood aan een activiteit te willen organiseren; samen met andere buurtbewoners een wandeling met een rondleiding in het volkstuinen complex Nut en Genoegen.”

Nog vol in het leven
Tijdens de gesprekken viel een aantal zaken op. De aanwezige ouderen zijn bijvoorbeeld tevreden over het openbaar vervoer in Schenkel. Qua informatievoorziening is de IJssel- en Lekstreek een veelgelezen krant. En opvallend was ook dat niet iedereen behoefte heeft aan activiteiten. Een aantal alleenstaande ouderen staat nog vol in het leven en gaan naar Rotterdam, bezoeken vrienden, gaan naar concerten en struinen markten. Als bedankje voor het invullen van de enquête kregen de bezoekers een attentie, een cyclaam, van Tuincentrum Zwinkels.

Eén tegen eenzaamheid
In de enquête worden ook vragen gesteld over eenzaamheid. Een belangrijk thema vandaag de dag. De bezoekers van de Bus on Tour voelden zich niet eenzaam. Zij kenden echter wel één of twee ouderen die eenzaam waren. Tegelijkertijd blijkt het toch lastig contacten te leggen met deze eenzame ouderen en hen mee te krijgen naar activiteiten of een bakje koffie.

Meedoen aan enquête?
De Bus on Tour komt de komende periode nog een aantal keren in Schenkel. Buurtbewoners ontvangen tijdig info over de locaties. Welzijn Capelle roept alle ouderen in Schenkel op naar de bus te komen. Online meedoen kan ook. Via de link op https://www.welzijncapelle.nu/goedgekeurd_door_ouderen kunnen ouderen meedoen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 22 uur geleden
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport gisteren
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15
• Saviël Armand wil zich blijven ontwikkelen als zwemmer.
'Laatbloeier' Saviël Armand: zwemsprinter met stapsgewijze doelen Sport 26 mrt, 16:30
Afbeelding
Wisselstrook Algerabrug tijdelijk dicht van 26 op 27 maart Nieuws 26 mrt, 14:20
Afbeelding
Fractie Capels Bewoners Belang officieel opgesplitst Nieuws 26 mrt, 12:06
• Jannes van der Heide.
Jannes van der Heide opnieuw benoemd tot tijdelijk wethouder Nieuws 26 mrt, 08:30